reklamı kapat

POPÜLER

Photoshop

Photoshop içerisine Generative Fill isimli büyülü bir sistem eklendi

Dünyanın en çok kullanılan tasarım ve fotoğraf düzenleme yazılımı Photoshop içerisine Generative Fill isimli büyülü bir sistem eklendi.

Photoshop içerisine bugün beta olarak dahil edilen, herkese açık tam sürümü ise yıl sonunda gelecek Generative Fill, spesifik olarak “Adobe Firefly” yapay zekâ sistemini temel alıyor. Bu üretken yapay zekâ odaklı yeni teknoloji, kişilerin sadece yazarak bir fotoğraftan obje çıkarmasına, fotoğrafa bir obje eklemesine ya da bir fotoğrafı genişletmesine ya da sınırların ötesinde büyütmesine imkân tanıyor. Fotoğrafın normalde olmayan kısımlarını, sizin yazdıklarınız ile Adobe Firefly üzerinden oluşturan yani hayal eden Generative Fill teknolojisi, Adobe tarafından gösterilen örneklere bakılırsa şimdiden çok iyi çalışıyor. Obje çıkarma / temizleme konusunda “Content-Aware Fill” aracından çok daha iyi çalıştığı belirtilen sistem, kişilere içerik yaratımı özelinde üç farklı varyasyon sunuyor ve yansımalar konusunda beklentileri aşan bir performans ortaya koyuyor. Genişletilen alanlar için üzerinde düzenleme yapılabilen katmanlar oluşturan sistem, birçok durumda büyük zaman kazandıracak ve tasarımcıların hayatını zaman zaman acayip kolaylaştıracak izlenimi oluşturuyor. Özelliğin şu an sadece Photoshop (Beta) sürümünde kullanılabildiğin belirtelim.

A GIF displaying a before and after image of a Corgi that’s been editing using Photoshop’s new Generative Fill feature.

∗Bu sistem sayesinde yatay fotoğraflar ekstra objeler ile beraber dikey hale getirilebiliyor, tüm bunlar yazılı komutlar ile saniyeler içerisinde gerçekleştirilebiliyor.

Kaçıranlar için Dall-E, Stable Diffusion ve Midjourney gibi yazılanları görsel hale getiren yapay zekâ sistemleri arasına kısa süre önce dahil edilen Adobe Firefly, aktif olarak beta test testlerine alınmış ve çok ses getirmişti. Yapay zekâ tarafına “Sensei” üzerinden uzun yıllardır yatırım yapan Adobe, kendi geliştirdiği sistemin yalnızca lisanslı veya telif hakkı olmayan içerikler ile eğitildiğini, internet üzerindeki sanatçıların eserlerini izinsiz olarak çalmadıklarını belirtmişti. Bu önemliydi çünkü DALL-E, Stable Diffusion ve Midjourney gibi yapay zekâ temelli sistemler, internetteki fotoğrafları / görselleri geniş çaplı olarak toplayarak analiz ediyor. Bu sistemler uygulanan süreçten dolayı çok sayıda tasarımcının ve fotoğrafçının içeriğini / tarzını izinsiz olarak kopyalıyor ve aktif olarak kullanıyor. Adobe ise yeni platformunun çalıntı görüntüler kullanılarak oluşturulmadığını üstünü çizerek belirtiyor, bunun etkisiyle ve alana yeni adım atıldığı için Firefly tarafından oluşturulan görseller rekabetin biraz gerisinde kalıyor.

Adobe Firefly ve Photoshop açılımı yanında bu da ilginizi çekebilir: İddialı AR gözlük Xiaomi Wireless AR Glass Discovery Edition tanıtıldı

İLGİLİ HABERLER