Pika Labs, yazılanlardan video üreten servisinin 1.5 sürümünü kullanıma sundu

02 Ekim 2024 10:09

Pika Labs, yazılanlardan video içerikler üreten üretken yapay zekâ temelli dikkat çekici servisini 1.5 sürümüyle güncelledi.

Pika Labs tarafından hazırlanan hizmet, 1.0 sürümüyle uzun süredir kullanımdaydı. Kişilerin yazdıklarını video haline getirebilen ya da videoların istenilen bölümlerine ekleme yapabilen sistem, gerçekten ilginç sonuçlar ortaya koyuyor ve iyi sayılacak bir performans ortaya koyuyordu. Gerçekçi içeriklerin yanı sıra animasyon tarzında videolar da oluşturabilen sistem, yeni yayınlanan 1.5 sürümüyle adeta çağ atladı. Ürettiği videoların kalitesi aşağıdaki tanıtım videosunda da görebileceğiniz üzere inanılmaz yükselen sistem, buradaki resmi internet sitesinde test edilebiliyor. Artık “erime, kesme, patlama ve şişme” gibi efektler sunulan servis, 1.5 sürümüyle sinematik kamera hareketleri yapabiliyor ve karakterleri gerçekçi olarak hareket ettirebiliyor. İlk sürümden daha uzun videolar oluşturulabilen Pika 1.5, gerçekten çok büyük bir potansiyel ortaya koyuyor.

 

Geçtiğimiz aylarda internet devi Google video üretimi odağında tanıttığı “VideoPOET” ile ses getirmişti. Google VideoPoet, kaçıranlar için şirketin yeni LLM’i yani büyük dil modeli. Henüz geliştirme aşamasında olan bu sistem, girilen cümlelerden 10 saniyelik videolar oluşturabiliyor ve burada birçok benzer sistemden daha iyi performans ortaya koyuyor. Aşağıdaki videoda görebileceğiniz altyapı elbette henüz mükemmel seviyede değil ancak gelecek için şimdiden büyük bir potansiyel ortaya koyuyor. Sadece yazı değil girilen fotoğrafları / görselleri de verilen komuta bakarak hareketli hale getirebilen VideoPoet, yeni furya o olduğundan spesifik olarak dikey formatta içerikler üretmesi için tasarlanmış. Henüz OpenAI imzalı DALL-E gibi herkesin kullanılabileceği bir seçenek olmayan yapay zeka, Google araştırmacılarının verdiği bilgiye göre ileride metinden sese ve sesten videoya gibi alanlarda da görev yapacak.

Pika Labs çalışmaları yanında bu da ilginizi çekebilir: Hyundai’den otomatik çalışan şarj robotu

Paylaş