Porsche 911 Sally Special; yüzleri güldüren model rekor fiyata alıcı buldu

23 Ağustos 2022 12:40

Porsche 911 Sally Special, RM Sotheby tarafından düzenlenlenen açık artırma etkinliğinde sınırları zorlayan fiyata alıcı buldu.

Porsche’nin geçtiğimiz hafta içerisinde duyurusunu gerçekleştirdiği Sally Special projesi, beyaz perdede efsaneleşen “Arabalar” animasyon serisini sokaklara taşıyor. Büyük-küçük herkesin beğenisini kazan türünün tek örneği model, filmdeki Sally karakterinin detaylarını büyük orandan yansıtıyor. Porsche 911 Sally Special projesi, kendisi kadar hayata geçirilme amacıyla da kesinlikle takdiri hak ediyor. Kâr amacı güdülmeksizin üretilen otomobilden elde edilecek tüm gelirin, savaş mağdurlarına ve sivil toplum kuruluşlarına bağışlanacağı açıklanmıştı. Saatler önce beklenen açık artırma etkinliği sona eren 911 Sally Special, 3,6 milyon dolar gibi göz kamaştıran bir rakama alıcı buldu. Bu rakam, baz alınarak geliştirildiği Carrera GTS’in standart paketinin 25 katı olmasıyla da adeta bir rekor niteliğinde. Geçtiğimiz günlerde tanıtılan yeni GT3 RS’in fiyatının 229.517 euro olduğunu da, rakamı daha da anlamlı kılmak adına paylaşmadan geçmeyelim.

Porsche 911 Sally Special projesinden öne çıkan detaylar

Son nesil Carrera GTS üzerine geliştirilen projeden sadece bir adet üreten Porsche, araçtan elde edilecek geliri Ukrayna’daki savaş sebebiyle mağdur olan sığınmacılar için özel bir fona aktaracak. 20 Ağustos’ta düzenlenecek etkinlikle satışa sunulacak olan modelde, filmdeki Sally karakterindeki temel detaylar kolaylıkla ayırt ediliyor. Özel olarak kullanılan mavi rengin yanı sıra jant setinin de 996 kasada kullanılan çizgileri taşıması keyifli detaylar arasında. Aracı satın olacak kişinin, güncel niteliklerde şekillenen ikinci bir jant setine ve özel seri bir kol saatine de ücretsiz olarak sahip olacağını da belirtmekte fayda var.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

911 Sally Special, kokpit detaylarında da filmden ince detaylar taşıyacak. Direksiyon üzerindeki sürüş modu düğmesinin üzerinde Şimşek McQueen’in unutulmaz repliği “Kachow! Mode” olarak karşımıza çıkıyor. Bunun dışında ön konsolda versiyonun özel çıkartması, alüminyum eşik çıtaları ve koltukların yanlarında filmin logosu da yine özel parçalar arasında. 3.0 litrelik turbo altı silindirli motorun konumlandırıldığı model, standart GTS’te olduğu gibi 480 PS güce ve 570 Nm tork değerlerine sahip olacak. Sally Special’ın sahibi “Kachow!” diyerek 0’dan 100’e hızlanmasını 3,9 saniyede tamamlayabilir.

İlgili video

Paylaş