Razer Nabu X’in çalışma prensiplerinden bahsetmeden önce cihazı iPhone 6 ile test ettiğimizi belirtelim. Nabu X, e-postanıza kayıtlı bir şekilde gireceğiniz Nabu X Utility uygulamasıyla kuruluyor. Bluetooth aracılığıyla cihazınızı eşleştirdikten sonra bu uygulama üzerinden Nabu X ile ilgili ayarları yapabiliyorsunuz.
Bilekliğin üzerine iki kez tıkladığınızda size seçiminize bağlı olarak adım, mesafe, kalori ve uyku hedefinizi ya da kalan pil gücünüzü gösteriyor. Dilerseniz hiçbir şey göstermemesini de sağlayabiliyorsunuz. Tabii bir ekranı olmayan cihaz bunların hepsini LED ışıklar aracılığıya yapıyor.
Nabu X’in diğer aktivite bilekliklerinden ayrılan esas özelliği ise telefonunuza düşen bildirimleri titreşim ve ışık yoluyla iletmesi. Telefonunuzun ekranına düşen her bildirimi ve aramayı titreyerek bildiriyor. Böylelikle telefon çantadayken dahi bildirim geldiğini anlayabiliyorsunuz. Ancak Nabu X’in özelleştirilebilir ışıklı bildirimleri düşündüğümüz kadar özelleştirilebilir değil ne yazık ki. Mavi, kırmızı ve yeşil olmak üzere sadece üç farklı renk seçeneği sunan Nabu X, her bildirim için seçime bağlı olarak sadece o renklerden birini yansıtıyor. Yani gelen bildirim eğer arama değilse hangi platformdan geldiğini anlamanın bir yolu yok. Cihaz için bildirimlerin hangi uygulamadan geldiğinin anlaşılmaması çok büyük bir eksiklik.
Bunun dışında titreşim gücünü ve ışıkların parlaklığını ayarlamak mümkün oluyor. Nabu X aynı zamanda bir alarm görevi de görüyor ve ayarladığınız saatte titreyerek sizi uyarabiliyor. Bunun dışında Nabu X Utility, cihazın şarj durumunu, sosyal medya ve diğer uygulamalar arasındaki bağı kontrol ediyor. Yani adımlarınızı, yaktığınız kaloriyi ya da uyku kalitenizi buradan görmeniz mümkün değil ki cihazın en büyük eksisi tam bu noktada ortaya çıkıyor.