reklamı kapat

POPÜLER

Screenshot

Screenshot

Screenshot

Screenshot

Razer

Screenshot

Screenshot

Screenshot

Screenshot

Razer, yeni bir kulaklık, laptop soğutucu ve oyunu vücutta hissettiren bir ürün tanıttı

 - Güncelleme: 29 Eylül 2024 15:52

Donanım pazarının önemli ismi Razer, yeni bir kulaklık, laptop soğutucu ve oyunu vücutta hissettiren bir ürün tanıttı.

Razer, CES 2024 kapsamında karşımıza Project Esther isimli bir konsept ile çıkmıştı. Bu konsepti oyuncu koltukları üzerine konumlandırılması için hazırlanan bir minder çözümüydü. Firma tarafından, “dünyanın ilk HD haptik oyun minderi” olarak öne çıkarılan ürün, bugün ticari hale getirildi. Şirket tarafından “FREYJA” adının verildiği model, oyunlarda olup bitenleri vücudunuzda hissetmenize olanak tanıyor. Altı farklı haptic motor ile beraber vücudunuza genel değil bölgesel titreşimler/darbeler gönderebilen ürün, titreşim gücünü anlık olarak ayarlayabildiği için mesafe algısı yaratabiliyor. Birçok oyuna destek veren ürün, PC’lerle Bluetooth ya da 2.4 Ghz üzerinden kablosuz olarak haberleşiyor. Çok sayıda oyuncu koltuğunda kullanılabilen FREYJA, herhangi bir batarya taşımıyor. Bu nedenle enerji bağlantısı gerektiren model, Android telefonlarla bağlantı kurabiliyor ve oyun yanında müzik ya da filmlerde de kullanılabiliyor. Model için 299 dolarlık bir yurt dışı fiyatı açıklanıyor.

Screenshot

Screenshot

Razer’dan gelen yeni ürünlerden bir diğeri KRAKEN V4 Pro oldu. Kafa üstü formunda hazırlanan gelişmiş bir oyuncu kulaklığı olan KRAKEN V4 Pro, OLED ekranın yer aldığı harici bir kontrol ünitesiyle geliyor. Taşıdığı haptic motor ile sesi fiziksel hissiyatla daha etkili hale getirebilen ürün, HyperSpeed Wireless, Bluetooth, USB veya 3.5 mm üzerinden bağlantı kurabiliyor. Aynı anda birden fazla cihaza bağlanabilen RGB’li kablosuz kulaklık, lazım olmadığı zaman gövdeye saklanan kaliteli bir mikrofon taşıyor. 40 mm TriForce sürücüler üzerine kurulan model, 400 dolarlık bir yurt dışı fiyatına sahip.

Razer

Screenshot

Screenshot

Screenshot

Screenshot

Razer’ın yeni ürünlerinden birisi de “Laptop Cooling Pad” adı verilen laptop soğutucusu oldu. Üç farklı versiyonu olan ürün, merkezine konumlandırılan 140 mm boyutundaki fanla oyuncu dizüstülerinin yük altında daha serin çalışmasını sağlıyor. Özellikle Razer’ın kendi dizüstü modelleri için tasarlanan ve alttaki hava hareketini yalıtımlı bir şekilde kayıpsız olarak sunan ürün, arkasında üç farklı USB-A portu taşıyor. Sessiz çalıştığı aktarılan büyük boyutlu ürün, Razer’in yazılımı üzerinden özelleştirilebiliyor. 150 dolarlık yurt dışı fiyatı açıklanan model, CPU ve GPU sıcaklıklarını belirli şartlar altında yüzde 18 oranında düşürebiliyor.

Razer BlackWidow V4 Pro yanında bu da ilginizi çekebilir: Hyundai’den otomatik çalışan şarj robotu