Redmi Buds 3’ün kutusundan çıkardığımızda kulaklıkta ilk hafif tasarımından etkilendik. Tasarım açısından AirPods’a benzeyen kulaklığı ilk kez kulağımıza taktığımızda konfor açısından bir sorunla karşılaşmadık. Koşu yaparken de kullandığımız kulaklık kulağımızdan düşmedi. Yarı kulak içi bir tasarımın tercih edildiği model, Redmi’nin ilk yarı kulak içi kulaklığı olma özelliğini taşıyor. Yaklaşık 1 saat boyunca kulağımızdan çıkarmadığımız kulaklık bize genel açıdan rahat bir deneyim yaşattı. Kulaklığın kutu içeriğinden USB-C kablo çıkıyor. Kulaklığın şarj edilebilmesi için akıllı telefonlarda kullandığınız şarj adaptörünü tercih edebilirsiniz. Pek tabii kulaklık bilgisayarlara kabloyla takıldığında da şarj oluyor. Ancak bu işlem adaptöre kıyasla daha yavaş oluyor.
Kompakt boyuttaki şarj kutusu pantolonlara kolayca sığıyor. Şarj kutusunun ön tarafında LED ışık ve eşleştirme tuşu yer alıyor. Eğer uyumlu bir Xiaomi akıllı telefon kullanırsanız kulaklığın şarj kutusu açıldığında kulaklık telefonla hızlı bir şekilde eşleşiyor. Eğer iOS destekli bir cihazla eşleştirme yapmak istiyorsanız şarj kutusunun üzerindeki tuşa bir kaç saniye basılması gerekiyor. Bu işlemin ardından kulaklık mobil cihazların bağlantı kısmında görülüyor. Şarj kutusunun alt kısmında ise USB-C bağlantı noktası bulunuyor. Kulaklıkta üst düzey kulaklıklarda gördüğümüz otomatik duraklatma özelliği de yer alıyor. Kulaklık kulaktan çıktığında müzik otomatik olarak duruyor, tekrar takıldığında ise parça çalmaya devam ediyor.
Redmi Buds 3’te ayrıca dokunmatik kontrol özelliği de var. Kulaklıkta iki kez dokunma işlemi yapıldığında bir sonraki parçaya geçiliyor. İki kez dokunmada gelen aramaları cevaplandırmak da mümkün oluyor. Kulaklıklardan herhangi birine basılı tutulduğunda duraklama veya oynatma işlemi yapılıyor. Üç kez dokunma yapıldığında ise önceki parçaya geçiliyor. Ayrıca bu işlem sesli aramayı kapatabiliyor veya bir sesli aramayı reddediliyor.