Giriş seviyesindeki Clio’da dahi sunulacak olan bu akıllı teknoloji, Renault kullanıcıları için tasarruf ve işlevselliği beraberinde getiriyor.
Teknolojinin kullanıcılarının hayatlarına olan etki nüfuzu arttıkça, bazı geleneklerin değişimi de kaçınılmaz oluyor. Dünyanın en büyük elektronik ve teknoloji fuarı olarak gösterilen CES aslında bunun en çarpıcı örneklerinden. Özellikle elektrik gücüyle birlikte doğrudan teknolojik geliştirmeleri de beraberinde getirmeye başlayan otomobil dünyasının CES’e olan ilgisi her geçen yıl katlanarak artmaya devam etti. Nitekim yerli otomobil projesinde yapılan açıklamalarda da, araçların otomobil fuarlarından ziyade teknoloji fuarlarında boy göstereceği söylendi. Bu aslında önümüzdeki süreçle ilgili fikir yürütebilmemizi kolaylaştırıyor. Renault da bu değişime ayak uyduran önemli isimlerden birisi olan Vegas’taki yerini aldı. Fransız üreticinin organizasyondaki silahı ise araç ile ev arasında iletişim kuran bir komut teknolojisi.
Şimdilik net bir isimle tanıtılmayan sistem aslında çok da yabancı olduğumuz bir dinamiğe sahip değil. Burada daha çok görmemiz gereken, geçtiğimiz yıllarda premium markalar tarafından lanse edilen teknolojilerin artık halkın otomobilleri için de deneyimlenebiliyor olması. Kullanıcılara akıllı telefonları üzerinden araç ve evleri arasındaki iletişimi sunan yapı pek çok yeteneğe sahip. Örneğin evinizden ayrılırken araç içi sıcaklığını kontrol edip, mevsim şartlarına göre araca erişmeden önce klimaya komut verebiliyorsunuz. Aynı durum zıttı için de geçerli. İşten eve dönerken, “Eve Dönüş Modu” için kaydettiğiniz standartlar, evinizdeki akıllı sistemleri istenilen derecede devreye sokabiliyor. Bunun içerisinde evinizin ışıklarının yanması ve var ise garajınızın kapısının otomatik açılması da dahil. 2020’nin ikinci yarısıyla birlikte kademeli olara sunumuna başlanacak olması da bizde en az sistemin tanıtımı kadar önemli. Eğer büyük bir değişiklik olmaz ise Clio, Zoe ve Captur başta olmak üzere ailenin tüm üyelerine bu destek sunulacak.