OpenAI tarafından geliştirilen ChatGPT için hazırlanan resmi iOS uygulaması, ikinci güncellemesi ile faydalı bir özellik kazandı.
Bir süredir Türkiye’de de elde edilebilen ChatGPT için hazırlanan resmi iOS uygulaması (Android halen ne zaman gelecek belli değil ancak kesin olarak üzerinde çalışılıyor), kısa süre önce ilk büyük güncellemesini almıştı. İleri seviye GPT-4 dil modelini merkeze alan gelişmiş üretken yapay zeka, iOS uygulamasında yapılan ilk güncellemeyle iPad desteği kazanmıştı. Sevilen uygulama artık iPad’lerin büyük ekranlarından düzgün şekilde yararlanabiliyor. Yapılan güncelleme ile sürükle bırak desteği kazandığı da açıklanan uygulama, aynı zamanda Siri ve Kestirmeler desteklerini de kullanıcılarına sunmaya başladı. Sohbet botu artık direkt olarak sesli asistan Siri üzerinden kullanılabiliyor, aynı zamanda yeni kestirmelerin merkezine de rahatlıkla alınabiliyor. Son güncelleme ise “Paylaşılan Bağlantılar” altyapısını karşımıza getirdi. Firma bu özelliği kendisi şöyle açıkladı: “Artık sohbetlerinizi başkalarıyla paylaşabilirsiniz. Paylaştığınız bağlantıların alıcıları, onlarla paylaştığınız sohbetleri görüntüleyebilir ve devam ettirebilir.” Bu gerçekten çok güzel görünüyor, çünkü bazen sohbet botu ile tam olarak istediği sohbeti kuramayan kişilere yardımcı olmak gerekebiliyor.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Gelişmiş sohbet botu bundan önce yapılan daha büyük genel güncellemeler ile ses getirmişti. Kaçıranlar için OpenAI, geçtiğimiz ay milyonlarca kullanıcısı olan ChatGPT için eklenti desteğini duyurmuştu. Bu konuda “Geliştirilen dil modelleri çeşitli görevler için yararlı olsalar da halen sınırlı kapasitelere sahipler. Dil modellerinin bilgileri eğitim verilerinden geliyor ve bu veriler güncel olmayabiliyor” açıklamasını yapan OpenAI, duyurduğu “eklenti” desteği ile beraber ChatGPT’yi temel olarak internete bağlıyor ve bu güncel bilgiler özelinde harika görünüyor. Bu süreci kısa süre önce ChatGPT Plus aboneleri için aktif eden şirket, bu sayede sohbet botunun yapabildiklerini ciddi şekilde geliştirdi. Yapay zekâ için geliştirilen ilk eklentiler “Expedia, FiscalNote, Instacart, KAYAK, Klarna, Milo, OpenTable, Shopify, Slack, Speak, Wolfram ve Zapier” imzasını taşıyor, daha fazlasının da yolda olduğunu açıklanıyor. Bu zaman içerisinde çok kullanılacak altyapı hakkında OpenAI ayrıca şunu da belirtiyor:
“Mükemmel bir benzetme olmasa da eklenti seçenekleri dil modelleri için birer göz ve kulak olabilir, bunlar kişilerin eğitim verilerine dahil edilemeyecek kadar yeni, kişisel veya çok özel bilgilere erişmelerini sağlayabilir.” Bu desteğin çok istendiğini söyleyen OpenAI, süreci şimdilik “Beta” paneli üzerinden sunuyor, altyapının önümüzdeki haftalarda tüm ChatGPT Plus abonelerine açılacağı söyleniyor. Bu arada geçtiğimiz ay sadece bu adım atılmadı, yapay zekâ için “Web’de gezinme” özelliği de ChatGPT Plus aboneleri için aktif edildi. Bu yine “Beta” panelinde yer alan özellik aktif edildiği zaman sohbet botu güncel konular ve olaylar hakkındaki soruları yanıtlamak için internete bağlanıyor, bu sayede eskiye oranla çok daha zengin ve iyi sonuçlar elde edilebiliyor.