Reuters: “Volkswagen, Almanya’da üç farklı fabrika kapatacak, binlerce çalışanı işinden edecek”

28 Ekim 2024 20:12

Almanya merkezli dünyanın en büyük otomobil üreticilerinden Volkswagen, Reuters’e göre Almanya’da üç farklı fabrika kapatacak.

Geçtiğimiz aylarda maddi tasarruf hedefiyle büyük bir işten çıkarma gerçekleştiren Volkswagen, bu adımıyla beklediği etkiyi elde edememişti. Tasarruf hedeflerinin 3 milyar euro kadar altında kalan şirket, bu yüzden Almanya merkezli olarak fabrika kapatma planları yapmaya başladı. Bunun arkasında giderlerin artması, ABD pazarının yavaşlaması ve elektrikli araçlardan elde edilen gelirin düşük olması gibi birden fazla neden yer alıyordu. Çinli üreticilerin fiyat-performans oranı yüksek araçlarıyla mücadele etme konusunda da sorun yaşayan marka, zararı kontrol altında tutmak adına önümüzdeki aylarda Zwickau’daki, Dresden’deki ya da Kassel’deki fabrikalardan birini kapatabilir haberiyle gündeme gelmişti. Kassel, Dresden ve Zwickau’daki fabrikalarda 26 binden fazla kişinin istihdam edildiği aktarılmıştı. Ayrıca şirketin, Almanya’da tam 30 bin kişiyi işten çıkarmayı planladığı da iddia edilmişti.

Fabrika kapatma yanı sıra AR-GE departmanlarında da personel azaltmak isteyen şirket, kötü gidişatı tersine çevirmek adına çok büyük adımlar planlıyor ve bunlar arasında üst düzey çalışanların ikramiyelerini sınırlandırma ve çalışanların yıldönümleri için yapılan ek ödemelerin azaltılması da yer alıyor. Bazı üretim tesislerini kapatma ihtimali yeniden gündeme gelen marka, tüm bunlarla 4 milyar euro seviyesinde bir tasarruf hedefliyordu. Reuters tarafından paylaşılan habere göre Volkswagen’in çalışma konseyi başkanı Daniela Cavallo, bu gelişmeler hakkında üzücü bir doğrulama gerçekleştirdi. Bir açıklama yapan Cavallo, şirketin Almanya’daki en az üç fabrikasını kapatmayı, on binlerce çalışanını işten çıkarmayı ve Almanya’daki kalan tesislerini küçültmeyi planladığını aktardı. Cavallo, markanın beklenenden daha derin bir revizyon planladığını ve yönetimin bu konuda kesinlikle ciddi olduğunu belirtti.

Volkswagen haberleri yanında bu da ilginizi çekebilir: Hyundai’den otomatik çalışan şarj robotu

Paylaş