İddialı veri işleme yeteneği ve yepyeni bir siber güvenlik seviyesi, dijital altyapı mimarisiyle General Motors ürün gamında hayat bulacak.
Otonom sürüş teknolojisiyle ilgili yoğun bir hazırlık içerisinde olan General Motors, bünyesinde yer alan önemli markaların geleceğine ciddi yatırım yapıyor. Özellikle ilk aşamada Cadillac gibi premium modellerde örneklerini görmeyi beklediğimiz ileri seviye deneyimin seri üretime taşınması da önemli bir operasyon gerektiriyor. Markalar arasında değişiklik olsa da, bir grup olmanın faydası olarak ortak altyapı mimarisinin bu noktada fazlasıyla işe yarayacağı aşikar. Bu kapsamda hizmet vermek üzere gelecek jenerasyon modellerde kullanılacak “Dijital Araç Platformu“nu tanıtan GM, verdiği ilk detaylar üzerinden iddiasını da ortaya koydu. Eğer her şey planlandığı gibi giderse bu sistem saatte 4,5 terabaytlık veri üzerinde işlem yapabilme kapasitesinde olacak.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
General Motors ilk planları tamamladı
Altyapı sistemi aslında adından da anlaşılacağı bir görevden sorumlu olacak. Yeni jenerasyon modellerle birlikte otonom seviyenin de üst seviyelere çıkması, anlık veri akışının işlenmesi konusunda yeni bir gereklilik seviyesi ortaya çıkartıyor. Bu noktada işin içerisinde yaya, bisiklet ve trafik işaretleri algılama gibi etmenlerin yanında bulut sistemi üzerinden aktarım sağlanacak anlık bilgilerle de baş etme durumu girecek. Açıklamalarda General Motors’un yarı otonom sürüş kapsamında araçlarda sunacağı Super Cruise programının bu dijital platformla birlikte ön plana çıkarttığını görüyoruz. Yeni geliştirilen altyapı mimarisinin halihazırda sunulandan neredeyse 5 kat daha hızlı olduğunu vurgulayan yetkililer bağlantı hızlarınınsa 100 Mbs, 1 Gpbs ve 10 Gbps seviyelerinde olacağını söylüyor. Nitekim bununla birlikte Tesla’da olduğu gibi anlık araç güncellemelerinde yepyeni bir deneyim de kullanıcıları bekliyor olacak. 2023 yılı itibarıyla grup bünyesindeki pek çok modelde göreceğimiz mimarinin ilk kullanılacağı modelse 2020 Cadillac CT5 olacak.