Çin merkezli teknoloji devi Xiaomi, bugün bombayı patlattı ve gerçek kablosuz şarj teknolojisi tanıttı. Bugün ayrıca Motorola da bir gösterim yaptı.
Kablosuz şarj teknolojisi uzun zamandır hayatımızda. Ancak bu teknoloji herkesin bildiği üzere hayal edilen gerçek kablosuz şarjı sunamıyordu. Çünkü telefonların mutlaka bir yüzeye konulması gerekiyordu. İşte bu durum yüksek ihtimalle 2022’de hayatımızdan çıkacak. Çünkü ilk adımı Xiaomi tarafının attığı alanda Motorola da aktif olarak yer alıyor. Xiaomi’nin hemen ardından kendi geliştirdiği “Motorola One Hyper” isimli bir şarj istasyonunu tanıtan Lenovo’nun sahibi olduğu efsane firma Motorola, ufak bir ünite üzerinden gerçek kablosuz şarj sunabiliyor. Tanımını hemen aşağıdaki videoda izleyebileceğiniz sistem, karşısına konulan telefonları 100 cm uzağa kadar gerçekten kablosuz şekilde şarj edebiliyor. Xiaomi’nin çözümünden çok daha sınırlı görünen ancak ana ünitesi Xiaomi’nin hazırladığına göre çok ama çok daha ufak olan teknoloji, gelecek için heyecan veriyor. Xiaomi tarafından hazırlanan ana ünite şu an inanılmaz büyük ve ev kullanıcısı için çok da uygun görünmüyor. Motorola imzalı ana ünite ise ciddi anlamda kompakt tasarlanmış.
Yani telefonlar bulunan ortamda istenilen noktada, elinizde bile şarj edilebilecek. Motorola’nın çözümü ise buna izin vermiyor gibi duruyor. Çünkü gösterildiği kadarıyla ana ünitenin önüne el konulduğu zaman dahi şarj kesiliyor. Bunun bir güvenlik önlemi olup olmadığı bilinmiyor ve Motorola da henüz çok fazla bilgi vermiyor. Örneğin Xiaomi’nin sistemi birden fazla cihazı 5W şarj ediyor.
Motorola One Hyper ne kadar güç veriyor bilinmiyor. Ayrıca Xiaomi’nin sistemi akıllı saat gibi ürünlere de odaklanıyor. Motorola henüz bu konuda da açıklama yapmıyor. Sistem şimdilik sadece telefonlara özel gibi duruyor.
Bu arada Motorola’nın telefonlarda özel bir sistem kullanıp kullanmadığı da bilinmiyor. Fakat videoda gayet standart Motorola Edge modelleri kullanılıyor gibi görünüyor. Her iki teknoloji de gerçekten sevindiriyor ve 2022’de ticari hale gelebilir tahminleri yapılıyor.