Sam Altman, Orion aralık ayında çıkacak iddiasını yalanladı

25 Ekim 2024 16:18

Yapay zeka tarafının en büyüğü konumunda yer alan OpenAI şirketinin CEO’su Sam Altman, Orion aralık ayında çıkacak iddiası yalanladı.

OpenAI CEO’su Sam Altman, The Verge internet sitesinde çıkan “OpenAI, bir sonraki büyük yapay zeka modeli Orion’ı aralık ayında kullanıma sunmayı planlıyor” haberine kişisel X hesabından yanıt verdi. Altman yayınlanan habere yanıt olarak, “Yalan haberler kontrolden çıktı. Yolda olan çok sayıda harika şey var, ancak medyanın rastgele fanteziler üzerinden haber yapması beni rahatsız ediyor” yazdı. Şirketin bir sonraki büyük yapay zeka modeli yüksek ihtimalle 2025’te kullanıma sunulacak, fakat şu anda kimsenin elinde net bir tarih bulunmuyor. OpenAI en son GPT-4o with canvas ile dikkat çekmişti. ChatGPT’nin Plus ve Team kullanıcılarına açılan “canvas”, ChatGPT’nin model seçme menüsünden aktif edilerek kullanılabiliyor. Önümüzdeki hafta içinde eğitim ve kurumsal müşterilere açılacağı aktarılan “Canvas”, şu anda erken geliştirme sürümüyle karşımızda yer alıyor. Şirketin paylaşımlarına göre özellikle kodlamaya odaklanan Canvas, ayrı bir pencerede açılarak sizin ve ChatGPT’nin farklı fikirler ve sonuçlar üzerinde yan yana çalışmanıza olanak tanıyor.

Canvas içerisinde ChatGPT’ye düzenlemeler önerebiliyor, yazıların uzunluğunu açılan ufak menüden ayarlayabiliyor ve satır içi geri bildirim sunabiliyorsunuz. Ayrıca doğrudan Canvas üzerinde de düzenleme yapılabiliyor (örneğin sistemin oluşturduğu bir kodu düzenleyebiliyorsunuz), OpenAI tarafından yeni sistem hakkında şu açıklama da yapılıyor: “Canvas kod yazarken ChatGPT’nin değişikliklerini izlemeyi ve anlamayı kolaylaştırır. Canvas, yazılan kodu gözden geçirebilir, günlükler ve yorumlar ekleyebilir, hataları düzeltebilir ve JavaScript ile Python gibi diğer kodlama dillerine dönüştürebiliyor.”

Geçtiğimiz ay yaptığı son açıklama kapsamında, “Her hafta, dünya çapındaki 250 milyondan fazla insan işlerini, yaratıcılıklarını ve öğrenme süreçlerini geliştirmek için ChatGPT’yi kullanıyor.” diyen OpenAI, ağustos ayının sonunda ChatGPT’nin haftalık 200 milyon aktif kullanıcıya sahip olduğunu duyurmuştu. Kısa sürede 50 milyondan fazla yeni kullanıcı kazanan şirket, geçtiğimiz ayın sonunda kullanıma sunulan yeni sesli altyapı gibi gelişmiş sistemler sayesinde 2025 yılında da büyümeye devam edecek gibi görünüyor.

Sam Altman haberleri yanında bu da ilginizi çekebilir: Hyundai’den otomatik çalışan şarj robotu

Paylaş