KABLOLARA VEDA
13,3 inçlik ekran 1366×768 piksel çözünürlük sunuyor ve 300 nit parlaklık değerine sahip. Gerçekten de ekranın parlaklığında, renklerinde herhangi bir terslik yok. Bize kalsa tüm bilgisayarların ekran çözünürlüğü Full HD olsun. Ama küçük ekranlı bilgisayarlarda bu her zaman mümkün olmuyor. Ekranın görüş açısı sınırlı. Video izlerken açınızı değiştirdiğinizde renkler değişmeye başlıyor. Bağlantılar yönünden oldukça zengin bir Ultrabook’la karşı karşıyayız. Biri USB 3.0 olan üç adet USB girişi çoğu kullanıcı için yeterli bir sayı olacaktır. Ethernet bağlantısını sunuyor olması da seyahat eden ve gittiği yerlerde kablosuz internetle sorunlar yaşayanlar için en güzel haber. Ethernet girişi standart değil, açılıp genişleyen bir kapağın altında bulunuyor. Bu sayede bilgisayarın kasasının daha da kalın olması engellenmiş. Samsung’un eski modellerinde de bu bağlantı şekline rastlamıştık. VGA’yı ara kablo yardımıyla kullanacak olmanız hoşunuza gitmediyse hoşunuza gidebilecek bir haber verelim; 5 Serisi Ultra Touch, WiDi desteği sunuyor. Monitörünüz ya da televizyonunuz Intel’in WiDi standardını destekliyorsa kablosuz olarak ekranınızı bu cihazlara yansıtmanız mümkün. Arkadaşlarınızla paylaşmak istediğiniz konser fotoğrafları için herkesi bilgisayar ekranının başına toplamanıza gerek yok. WiDi üzerinden televizyona bağlanıp video izleyebilir, albümleriniz arasında gezinebilirsiniz.
PERFORMANS VE UYGULAMALAR
6 GB’lık belleği 1,90 GHz hızında üçüncü nesil Intel Core i7 işlemcisi bulunan 5 Serisi Ultra Touch’ın performansı 128 GB’lık SSD’yle birlikte daha da hızlanıyor. Bizdeki cihaz sorunsuz ve hızlı tepkilerle çalışıyordu ama bunları yaparken fazlasıyla ısındı. Hatta daha kayda değer bir aktiviteye başlamadan sıcaklık yüksek değerlere çıkmıştı. Üçüncü nesil Intel işlemcinin performansından şüphemiz yok. Öte yandan piyasada, 5 Serisi Ultra Touch’ın Intel Core i5’li versiyonunu bulmak da mümkün. Taşınabilir olması düşünülmüş bir cihaz için performans fazla bile iyi. Seyahatteyken bu kadar belek değerini ve işlemci gücünü kullanacak işlerde çalışıyorsanız bu cihazı almayı düşünebilirsiniz. Taşınabilirlikten bahsetmişken ağırlık şikayetimize geri dönelim. Samsung 5 Serisi Ultra Touch’ın ağırlığı 1,69 kilogram. Açıkçası bu ağırlık bir Ultrabook için fazla. Zaten rakiplerinin yanında da
ağır kalıyor. Windows 8’li dönüştürülebilir bilgisayarların çoğu 1,25 kg ile 1,4 kg arasında bir ağırlıkta. Çoğu dizüstü bilgisayar formunda kullanılabilen yeni nesil işlemcili modeller. Üstelik Ultrabook’ların erken dönemlerinde bunun çok daha altında ağırlığa sahip bilgisayarlar kullanmıştık. Kendi sınıfından bir cihazla karşılaştırmak gerekirse, yakın zamanda incelemesini yazdığımız Asus VivoBook S400’den daha hafif kaldığını söyleyebiliriz. 1,7 kilogram, yanınızda çok rahat taşıyabileceğiniz bir ağırlık değil. Özünde anlatmak istediğimiz şey tek başına ağırlık da değil aslında. 5 Serisi Ultra Touch ilk görüşte insanda, malzemesinin fazla kaliteli olmadığı ve uzun yıllar sağa sola yanınızda götürdüğünüz bir bilgisayar olacak kadar dayanıklı olmadığı fikrini uyandırıyor. Malzeme konusundaki ilk intibahın bu olmasına rağmen ağırlığın beklenenden fazla olduğunu düşünüyoruz. Windows 8’li bilgisayar, Samsung etiketli yazılımlarıyla yüklü geliyor. S Player, S Gallery, S Camera ve ChatOn programları 5 Serisi Ultra Touch’ta yüklü. S Player medya içeriklerini görüntülemek için kullanılırken S Camera, bilgisayarın web kamerasını kullanarak çeşitli efektler, filtreler, renkler ve çerçevelerle bezenmiş fotoğraflar çekmenize yardımcı oluyor. S Camera arayüzünde bu tür ayarlara kolayca ulaşabiliyorsunuz.
Samsung 5 Serisi Ultra Touch
► GİRİŞ
► KABLOLARA VEDA
► DETAYLAR
► PUANLAMA ve TEKNİK ÖZELLİKLER