Güney Kore merkezli teknoloji devi Samsung, daha önce müjdesini verdiği 600 megapiksel telefon sensörünü ciddi ciddi masada tutuyor.
Samsung, bu yıl birçok farklı akıllı telefona giriş yapan ISOCELL Bright HMX sensör ile biliyorsunuz tam 108 megapiksel çözünürlüğe çıkış yaptı. Sektör genel olarak bu çözünürlüğün üzerine çıkmadı. Daha sonra teknoloji devi tam 600 megapiksellik bir sensör üzerinde de aktif olarak çalışıyor haberi gündem olmuştu. Ancak şimdiye kadar bu sensör hakkında hiçbir bilgi paylaşılmadı. Fakat 600 megapiksel hayali tarih olmamış görünüyor. Çünkü açıklandığı kadarıyla firma ciddi şekilde telefon tarafında bu seviyeye çıkmanın planlarını yapıyor. Firma telefon tarafındaki 4K / 8K video trendi ve zoom talebi nedeniyle çözünürlüğün ve bağlı olarak kamera çıkıntılarının çok büyüdüğünü ve bunu ISOCELL ile çözeceklerini belirtiyor.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
600 megapiksel elbette halen gerçekten inanılmaz görünüyor. Bu sensör ile daha önce yaptığı açıklamada insan gözünü geçeceğiz diyen Samsung, mobil fotoğrafçılık konusunda çıtayı hiç olmadığı kadar yukarı taşımayı hedefliyor. Firmaya göre insan gözü 500 megapiksel eşdeğeri bir çözünürlüğe sahip. Burada 600 megapiksel seviyesine çıkarak inanılmaz bir adım atacak şirket, bu yeni sensörü halen tam olarak ne zaman resmi olarak tanıtacak bilmiyoruz. Ancak çıkışın hemen gerçek olmasını beklemiyoruz çünkü Samsung’un alanda bir anda bu kadar büyük bir artış yapması beklenmiyor. Ancak firma gerçekten böyle bir çılgın adımı atarsa, 600 megapiksellik sensör ilk olarak bir Galaxy Z Fold modeline giriş yapacaktır.
Samsung is really doing 600MP sensors! pic.twitter.com/vGgsfxsGGh
— ICE UNIVERSE (@UniverseIce) December 5, 2020
Samsung, daha yüksek megapiksel için üretim sürecini değiştirmişti
Teknoloji devi hatırlarsınız 2020’nin başında telefon tarafı için 14 nm üretim sürecinden çıkacak 144 megapiksellik sensörler üretmenin planlarını yapıyor haberleriyle gündeme gelmişti. Mevcut sensörlerini 28 nm üretim sürecinden çıkaran Samsung’un, 100 megapiksel üstü için 14 nm FinFET altyapısına ihtiyaç olduğunu aktarılmıştı.