reklamı kapat

POPÜLER

Samsung Galaxy A8 (2018) incelemesi

BEKLENEN PERFORMANS

Galaxy A8’in Sonsuz Ekran’ı 5,6 inç boyutunda. Super AMOLED olan ekran 2200×1080 piksel çözünürlük sunuyor. Samsung’un ekran teknolojisinin başarısını devam ettiren A8, daha önce görmediğimiz bir performans sergilemiyor açıkçası. Ekran oldukça başarılı, renkler parlak ve etkileyici. Tabii 18,5:9 ekran oranı da seyir keyfini artıran bir detay olmuş.

Performans detaylarına baktığımızda bizi Exynos işlemci karşılıyor. Cihazda 8 çekirdekli işlemciye 4 GB RAM eşlik ediyor. 64 GB da dahili hafızası bulunan cihazın hafızası artırılabiliyor. Açıkçası performans alanında da beklentileri aşan bir durum söz konusu olmadı. Fps düşüklüklerine ara ara rastladığımız cihaz genellikle sorunsuz bir şekilde uygulamaları çalıştırabiliyor. Cihazın açamayacağı oyun ya da uygulama yok desek yeri. Ancak kabul etmediğimiz nokta cihazın işletim sistemi. Galaxy A8 kutudan Android 7.1 ile çıkıyor ki bunu artık kabul edilemez buluyoruz. Cihazın Android 8.0 ile gelmesi gerektiğini düşünüyoruz. Bize göre büyük bir eksi bu durum. Zira bu cihazlar büyük güncellemeleri en fazla iki kere alıyor. Üçüncü büyük güncellemeyi genellikle göremiyorlar. Bu da cihazın Android 8.0’ın ardından 1 güncelleme daha alacağı anlamına geliyor. O zaman da yepyeni cihaz daha en başından yarışa -1 konumda başlıyor.

Arayüze gelecek olursak; amiral gemisi modellerde de gördüğümüz yeni nesil arayüzü uygulanmış. Galaxy A8’in ana ekran tuşunun bulunması gereken yerde ekran olduğu için orada “hayali” bir ekran tuşu simgesi yer alıyor. Ancak amiral gemisi modellerde olduğu gibi basmaya duyarlı değil. Bu sebeple ilk etapta kullanırken biraz affalladık. Ancak çabucak adapte olduk. İlk kez kullanacaksanız ekranı uyandırmak için o simgeye çift dokunmanız yeterli. Galaxy Note8’de de yer alan Dual Messenger özelliği de yine burada karşımıza çıkıyor. Bizim en sevdiğimiz özelliklerden biri diyebiliriz. Bu dahili özellikte cihaz belli başlı uygulamaların kopyalarını yapabiliyor. Mesela WhatsApp’ı kopyalayarak 2 farklı numara ile 2 WhatsApp kullanabiliyorsunuz. Cihazda Samsung’un akıllı asistanı Bixby de yer alıyor. Şimdilik kısıtlı özellikler sunsa da zamanla gelişeceğine inanıyoruz.

Yüz tanıma teknolojisi ise gayet başarılı çalışıyor. Telefon düşük ışıkta da yüzümüzü tanıyıp çalışmayı başardı. Ancak bir iPhone X seviyesinde olmadığını da ekleyelim. Her zaman doğru şekilde çalışmayabiliyor.

Cihazda 3.000 mAh kapasiteli bir pil yer alıyor. Açıkçası biz pil performansını hayli başarılı bulduk. Parlaklık sonuna kadar açıkken gerçekleştirdiğimiz oyun seanslarında cihaz pil gücünü başarılı bir şekilde idare edebildi. Gelişmiş Wi-Fi kontrolü sayesinde de yine cihaz tanımlı Wi-Fi ağlarından uzaklaşıldığında Wi-Fi’ı otomatik olarak kapatıyor. Bu da yine Wi-Fi arayışından kaynaklı pil sömürüsünün önüne geçiyor. Cihazda USB Type-C yer aldığını da ekleyelim. Ayrıca cihaz bir başka artı olarak hızlı şarjı da destekliyor.