Samsung Galaxy Book incelemesi
HEM TABLET HEM DİZÜSTÜ BİLGİSAYAR
Galaxy TabPro S’in çerçevelerinde magnezyum alaşım tercih eden Samsung, Galaxy Book’un çerçevelerinde ne yazik ki aynı malzemeyi kullanmıyor. Uzaktan bakıldığında tablette alüminyum malzemesi kullanıldığı düşünülse de tableti elimize alıp detaylı incelediğimizde Samsung’un yeni cihazında plastik malzemesini kullandığını görüyoruz. Magnezyum alaşıma kıyasla daha düşük malzeme kalitesi sunan Galaxy Book’ta daha kaliteli bir malzeme kullanılmasını beklerdik.
Üst kısmında microSD bağlantısının yer aldığı cihazın sağ yan kısmında güç ve ses tuşları, alt kısmında ise iki adet USB-C ve kulaklık girişi bulunuyor. Galaxy Book’un üst ve alt kısmında yer alan hoparlörlerde eleştirdiğimiz bir noktayı yeri gelmişken söyleyelim. Galaxy Book’la birlikte tanıtılan Galaxy Tab S3’te AKG imzalı hoparlör kullanan Samsung, ne yazik ki Galaxy Book’ta bu hoparlörü tercih etmiyor. Hoparlörlerde AKG imzası bulunmasa da tabletin sunduğu ses performansının yeterli bir performans sergilediğini söyleyelim. Cihazın sol yan kısmına baktığımızda iPad Pro’daki Smart Connector’a benzer bir bağlantı noktasının kullanıldığını görüyoruz. Bu bağlantı sayesinde Galaxy Book, kutu içeriğinden çıkan klavyeye manyetik olarak bağlanıyor.
Hazır yeri gelmişken klavyededen de bahsedelim. Klavyenin kutu içeriğinden çıkması ilgimizi çekse de klavyenin malzeme kalitesinin daha iyi olmasını gerektiğini belirtelim. Ergonomi açısından beğendiğimiz beyaz renkli ve arka aydınlatmalı tuşlara sahip klavyenin Türkçe Q klavye olduğunu da söyleyelim. Galaxy Book’ta kılıflı klavyenin kullanılması aynı zamanda bilgisayarı farklı açılarda kullanmaya yardımcı oluyor. Bilgisayarın en dikkat çekici özelliklerinden biri S Pen stylus desteği. Galaxy Note serisinden aşina olduğumuz kalem klavye gibi kutu içeriğinden çıkıyor. 0.7 mm’lik ucu ve 4.096 basınç hassasiyetiyle S Pen sanki bir kağıda yazı yazıyormuş veya çizim yapıyormuş hissini iyi sağlıyor. Bu arada unutmadan söyleyelim. Bilgisayarın kutu içeriğinden USB-C’den USB-C’ye, HDMI’a ve USB’ye dönüştüren 3’ü bir arada çevirici adaptör de çıkıyor.