Cihazın tasarımsal detaylarına geçmeden önce Note serisinin son yıllardaki tasarım anlayışına bakmakta fayda var. Galaxy Note3’e kadar plastik malzemeden vazgeçemeyen Samsung, Galaxy Note 4 ile birlikte alüminyum malzemeye geçişin sinyallerini vermişti. Telefonun yan taraflarında metal kullanılsa da arka tarafın yine plastik olması, eleştirilerin yöneltilmesine sebep olmuştu. Galaxy Note5, Samsung için devrim oldu ve tasarım baştan aşağı değişti. Versiyon numaraları konusunda küçük bir revizyon yapan Samsung, Galaxy Note6 ismini atlayarak geçiş yaptığı Galaxy Note7’de, önceki modeldeki eksiklikleri birer birer kapatıyor.
Galaxy Note7’de yapılan tasarımsal değişiklik belki küçük gibi görünebilir ancak Note serisi için bu cihazın bir kilometre taşı olduğunu belirtmek gerekiyor.
Galaxy Note7, Samsung’un ilk çift kavisli Note serisi telefonu olarak öne çıkıyor. Ayrıca ilk defa Note serisinde bir akıllı telefon su geçirmezlik özelliğiyle geliyor. İlkler bununla da sınırlı değil. Son yıllarda kavisli modelleri bir alternatif gibi sunan Samsung, bu cihazı sadece kavisli olarak satışa sunmasıyla tamamen kavisli modellere yöneleceğinin sinyallerini veriyor.Çift kavis artık cihazın Samsung’a ait olduğunu gösteren bir imza niteliği taşıyor dersek abartıyor olmayız sanırız.
Samsung, önceleri Active modelleriyle suya dayanıklılık özelliğini Galaxy S serisinde kullansa da ana modele bu özelliğin gelmesi S5’e kadar gerçekleşmemişti. Tasarım değişikliği nedeniyle Galaxy S6’da bu özelliğe yer verilmezken Galaxy S7’de ise suya dayanıklılık geri dönmüştü. Buna karşın Note serisi bu zamana kadar hiç suya dayanıklılık özelliğine sahip olmamıştı. Galaxy Note7’de ise IP68 suya ve toza dayanıklılık özelliği bulunuyor. Bu özellikle 1,5 metre derinlikte 30 dakika boyuncu cihaz suya dayanıklılık gösteriyor. S Pen yerinden çıkarılmış olsa bile iç tarafta yapılan yalıtım sayesinde su, cihazın içine giremiyor.
Geçen yıl Galaxy Note5 ile USB-C’ye geçiş yapacağı düşünülen ancak micro-USB girişini kullanmayı sürdüren Samsung, bu yıl inadından vazgeçiyor ve Type C girişe yer veriyor. Bu giriş sayesinde kabloyu ters takma derdi ortadan kalktığı gibi dosya aktarım hızı da artıyor.
Galaxy Note7 her Note cihazında olduğu gibi şık bir kutuda geliyor. Kutuyu açtığımızda karşımıza tüm ihtişamıyla yeni Galaxy Note7 çıkıyor. Kutu içinde hızlı şarj cihazı, kulaklık ve USB-C’den alıştığımız micro-USB’ye dönüştüren bir aparat çıkıyor. Kulaklık geçen yıllardan bildiğimiz kulaklıkla aynı. Burada bir değişiklik bekleyenler hayal kırıklığına uğrayabilir. Kutu içinden dönüştürücü çıkması ise büyük avantaj. Bu sayede farklı bir kabloyla da cihaza bağlanmak mümkün oluyor. USB-C’nin yeterince yaygın olmadığı düşünülürse bu dönüştürücüye bol bol işiniz düşecektir. Ayrıca USB-C sayesinde diğer cihazların şarj edilebildiğini de not olarak belirtelim.
Cihazın çift tarafı kavisli ekranla gelmesi, bire bir Galaxy S7 edge’e benzediği yanılgısını yaratmasın. Detaylara inildiğinde başarılı dokunuşlar yapıldığı görülüyor.
Öncelikle kavisin bittiği kısmın daha yuvarlatılmış olduğu dikkat çekiyor. Böylece elde tutuş daha kolay hale gelmiş durumda. Galaxy Note5’te fazla çıkıntılı olan ana ekran tuşu, Galaxy S7’de biraz daha gövdeyle bütünleşmişti. Galaxy Note7’de ise hemen hemen çıkıntı yok gibi görünüyor. Bu da gövdenin alt kısmının daha güzel görünmesine vesile oluyor. Arka tarafta da kullanıcıları memnun edecek bir gelişme mevcut. Kamera çıkıntısı Note5’e göre daha da azaltılmış durumda. Böylece hem cihaz güzel görünüyor hem de masaya konulduğunda bu çıkıntı cihazın düz bir şekilde durmasını sağlıyor.