Samsung Galaxy S24 Ultra ile hızlı şarj gücü artabilir

14 Temmuz 2023 09:57

2024’ün başında tanıtılacak Samsung Galaxy S24 Ultra modeli için bu sefer olumlu bir hızlı şarj detayı gündemde yer alıyor.

Samsung Galaxy S24 serisi, yüzde 99 ihtimalle Galaxy S24, Galaxy S24 Plus ve Galaxy S24 Ultra modellerinden oluşacak. Yeni ortaya atılan bir iddiaya göreyse bu telefonlardan Galaxy S24 Ultra, “65W” hızlı şarj desteğine sahip olabilir. Bu yüzde 100 kesin değil ancak gerçeğe dönüşürse alanda çok geride kalan Samsung için güzel bir atılım olacak. Pazar 200W üstüne çıkma çalışmaları yaparken mevcut Galaxy S23 Ultra modeline sadece “45W” şarj desteği veren Samsung, çoğu kullanıcıyı 65W seviyesine çıkışla da memnun edemeyecek ancak en azından sonunda olumlu bir adım atılacak. Hızlı şarj söz konusu olduğu zaman teknoloji devi Apple gibi dev atılımlardan kaçan Samsung, 65W’a aktarıldığı kadarıyla elektrikli araçlarda kullanılana benzer yeni bir istiflenmiş batarya tasarımı ile ulaşacak. Galaxy S24 Ultra’da 5.000 mAh kapasitesinde olacak batarya, iddialara göre 65W için özel bir soğutma altyapısı taşıyacak.

Telefonlar için bundan önce çok sayıda bilgi çıktı. Örneğin geçtiğimiz aylarda Samsung LSI DS Bölümü Başkan Yardımcısı Hyeokman Kwon konuşmuş ve yönetici “Exynos işlemcinin amiral gemisi Galaxy S serisine geri dönmesi için bastırıyoruz.” açıklamasında bulunmuştu. Bu durum aslında çok sürpriz olmamıştı zira son dönemde Exynos özelinde çok fazla bilgi gündeme geliyordu. Samsung Galaxy S23 ailesi pazara sadece Snapdragon işlemciler ile çıkarıldı. Bu durum çoğu kişiyi memnun etti ancak sadece bir jenerasyon ile sınırlı kalacak. Ortaya atılan doğruluk payı yüksek iddialara göre Samsung Galaxy S24 serisinde Exynos 2400 işlemci kullanılacak. Sağlam kaynaklara göre bu işlemci Avrupa ve Güneydoğu Asya ülkelerinde satılan Galaxy S24 modellerinde kullanılacak, yeni Exynos işlemci yüzde 99 ihtimalle Türkiye’deki telefonlarda da yer alacak. ABD’de ve bazı diğer ülkelerde satılan Galaxy S24 modellerinde ise geliştirmesi aşamasındaki Qualcomm imzalı Snapdragon 8 Gen3 işlemci kullanılacak.

Samsung Galaxy S24 Ultra iddiası yanında bu da ilginizi çekebilir: Samsung imzalı ilginç projektör Freestyle

Paylaş