reklamı kapat

POPÜLER

Samsung Galaxy S4 Zoom incelemesi

AKILLI TELEFONLAR ARASINDAKİ KAMERA REKABETİ FARKLI CİHAZLARLA TANIŞMAMIZA DA VESİLE OLUYOR. SAMSUNG GALAXY S4’ÜN 10X OPTİK YAKINLAŞTIRMA YETENEĞİNE SAHİP BİR KAMERAYLA GELEN VERSİYONU S4 ZOOM, GELİŞMİŞ YETENEKLERİYLE DİKKAT ÇEKİYOR

Samsung, yeni amiral gemisi akıllı telefonu S4’le birlikte model çeşitliliğinde de bambaşka bir boyuta geçiş yaptı. S3’le birlikte yalnızca onun küçük kardeşi S3 Mini ile tanışmıştık. Ancak S4’ün aile eşrafı çok daha kalabalık. 5 inçlik telefonun ekran büyüklüğü 4,3 inç olan ve yine Mini adını taşıyan ufak bir kardeşi var. Bunun yanında bir de zorlu koşullarda kullanıma uygun, türlü doğa şartlarına dayanıklı bir de Active modeli mevcut. Bizim inceleyeceğimiz model ise 10x optik yakınlaştırma yeteneğine sahip kamerasıyla kompakt kameralara ve benim diyen akıllı telefonlara meydan okuyan Galaxy S4 Zoom. Samsung bu modelle akıllı telefonu ciddi bir fotoğraf ekipmanına döndürmeyi amaçlamış. Başarılı da olmuş ama her fotoğraf meraklısına hitap eden bir cihaz ortaya çıkarabildiklerini söylemek oldukça güç.

TELEFON MU FOTOĞRAF MAKİNESİ Mİ?
Samsung Galaxy S4 Zoom, önden bakıldığında sıradan bir akıllı telefon gibi görünüyor ancak arkasını çevirdiğinizde tam anlamıyla bir fotoğraf makinesiyle karşılaşıyorsunuz. Yatay formlu kasa, kulanım kolaylığı sağlayan detaylara sahip. Bunların başında fotoğraf makinelerinden aşina olduğumuz tutamaç geliyor. Telefonu rahat bir şekilde tutmanıza yarayan bu kısmın yan tarafında bir kapak bulunuyor. Kapağın altında ise değiştirilebilir pil ve micro SIM girişi yer alıyor. Kapağın hemen üst kısmında hem telefonu şarj etmek hem de içindeki dosyalara ulaşmak için kullanabileceğiniz micro-USB girişi mevcut.

Telefon, Galaxy S4’tekini andıran fırçalanmış metal görünümlü (ama aslında polikarbon olan) bir çerçeveye sahip. Çerçevenin tutamacın üstüne denk gelen kısmına büyükçe bir deklanşör tuşu yerleştirilmiş. Alt kısımda kalan beyaz, küçük kapakçık ise tripod yuvasını saklıyor. Yine alt kısımda bir de microSD kart yuvası yer alıyor. S4 Zoom’un asıl dikkat çeken arka yüzünde ise mikrofon, flaş, otomatik odaklama ışığı ve 10x yakınlaştırma yapabilen Samsung imzalı lens yer alıyor. Lensin etrafındaki halka yakınlaştırma yapmak için kullanılıyor. Kamera, manuel odaklamayı desteklemediği için bu halkayla odaklama yapamıyorsunuz.

Kamerasını işin dışında tuttuğumuzda fiziksel olarak S4’e oldukça benzeyen S4 Zoom, bu benzerliği donanım bileşenlerinde göstermiyor. Telefon, 1,5 GHz hızında çalışan çift çekirdekli işlemciden güç alıyor. Pega-Dual +XMM6262 yongası işlemcinin yanında Mali 400 grafik işlemcisine de ev sahipliği yapıyor. 1,5 GB RAM’e sahip S4 Zoom, 5 GB’ı kullanılabilen 8 GB dahili hafızayla geliyor. Hafıza, microSD kartlarla 64 GB daha artırılabiliyor. Tabii bu bileşenler S4’ünki gibi yüksek bir performans vermiyor. Benchmark uygulamalarından aldığımız sonuçlar şu şekilde: 3DMark Ice Storm: 3167, AnTuTu: 15.010, Quadrant: 4828, Vellamo HTML5: 1760, Vellamo Metal: 509. Samsung, bir yere eklerken başka bir yerden götürmeyi de ihmal etmiyor. Telefonun 4,3 inç büyüklüğündeki ekranı 960×540 piksel çözünürlüğünde. Çok yüksek olmayan bu çözünürlük, Super AMOLED panelli ekranın 256 ppi değerinde olması sayesinde tatmin edici bir görüntü veriyor.

İLGİLİ HABERLER