reklamı kapat

POPÜLER

Samsung Galaxy S4 Zoom incelemesi

Samsung Galaxy S4 Zoom

BOL EFEKTLİ
Android işletim sisteminin 4.2 Jelly Bean sürümüyle çalışan telefon, Samsung’un klasik arayüzünü kullanıyor. Temel uygulamaların yer aldığı arayüz en özel uygulaması ise tahmin edebileceğiniz gibi Kamera. Lens etrafındaki halkayı döndürerek ya da menü içindeki uygulama ikonuna tıklayarak uygulamayı açabiliyorsunuz. Kameraya özel arayüz de klasik Android arayüzünden oldukça farklı. Ekranın sağ üst köşesinde dokunmatik deklanşör tuşu, sağ alt köşesinde ise dokunmatik video tuşu bulunuyor. Video tuşuna dokunduğunuz anda kamera kaydetmeye başlıyor. Bu iki tuşun arasında ise sanal mod tekeri yer alıyor. Otomatik, akıllı, uzman ve modum başlığı altında dört farklı mod bulunuyor. Adı üstünde otomatik modda hiçbir ayar yapmanız gerekmiyor. Kamera uygun ayarları yapıyor, size yalnızca deklanşöre basmak kalıyor.

Akıllı modda ise en iyi fotoğraf, art arda çekim, çocuk çekimi, manzara gibi çeşitli ön tanımlı çekim ayarlarından birini seçebiliyorsunuz. Bunlar arasında yeni nesil akıllı telefonlarda gördüğümüz yaratıcılığı artıran ayarlar da var. Örneğin “Hareketli fotoğraf” ile çektiğiniz fotoğrafların istediğiniz bir kısmına hareket vererek gif benzeri hareketli fotoğraflar yaratabiliyorsunuz. “Silgi” ile ilk olarak aynı sahneyi peş peşe çekiyor ardından da arka plandaki hareketli nesneleri silerek kadrajdan çıkarabiliyorsunuz.
Samsung Galaxy S4 Zoom
“Sesli fotoğraf” ise fotoğraf çekiminin ardından fotoğrafın üzerine bindirilecek dokuz saniyelik ses kayıtları yapabiliyorsunuz. Uzman modunun altında üç farklı ön tanımlı ayar bulunuyor: Program, Manuel, Renk sihirbazı. Program’da birçok çekim ayarına elle müdahale edebiliyorsunuz, Manuel’de, tüm çekim ayarlarını istediğiniz gibi değiştirebiliyorsunuz. Renk sihirbazında da tonlama, netlik, kontrast gibi ayarlara müdahale ederek farklı ayarlar yapabiliyorsunuz. Filtresiz de olmaz elbette. Ekranın hemen altında kalan oka tıkladığınızda alt kısımdan gri, sepya, nostalji, balık gözü gibi efektlerden birini seçebiliyorsunuz. Ancak arayüzün hızı her zaman sizin hızınıza yetişemeyebiliyor. Kimi zaman basit bir ayarı yapmak gerektiğinden daha uzun sürebiliyor. Yeterli ışık altında telefonla çekilen fotoğraflar bir kompakt fotoğraf makinesi kalitesinde. İç mekanlarda ve ışığın az olduğu durumlarda ise hafif bulanıklıklar ve kirlenmeler göze çarpıyor.

İLGİLİ HABERLER