Samsung Galaxy S7 edge incelemesi

13 Mart 2016 13:16

OTURMUŞ TASARIM

Galaxy S6 ve Galaxy S6 edge tanıtıldığında radikal tasarım değişikliğini çok beğenmiş, bir iki kusur dışında sonunda plastik gövdeli cihazları tamamen geride bırakmasına çok sevinmiştik. Görünen o ki Samsung bu olumlu geri dönüşleri ciddiye almış ve Galaxy S7 edge’de bazı tasarım kusurlarını da ortadan kaldırarak, daha oturmuş bir tasarım oluşturmayı başarmış. Öncelikle şunu söylemeliyiz ki Galaxy S7 edge en az bir önceki model kadar şık. Cam ve metal malzemeyle üretilen cihazın insanı bir bakışta cezbeden çift tarafı kavisli ekranı tasarım tutkunlarının aradığı o şıklığı layığıyla yerine getiriyor. Cihaz her ne kadar bir önceki modele fazlasıyla benzese de, iki modeli yan yana koyduğunuzda hangisinin Galaxy S7 edge olduğu bir bakışta anlaşılabiliyor. Köşeleri biraz daha yuvarlatılmış olan Galaxy S7 edge, hafif bombeli tasarımındaki derinliği de artırmış.


Ancak asıl sürpriz bizi telefonun arkasında bekliyor. Galaxy S6 edge’de en çok eleştirdiğimiz tasarım kusuru kamera çıkıntısıydı. Haddinden fazla olan kamera çıkıntısı telefonu sırt üstü masaya koyduğunuzda hafif bir eğim dahi yaratıyordu. Galaxy S7 edge bu kusuru kapatmayı başararak tabiri caizse tasarımı “düzeltmiş”. Telefonun kenarından baktığımızda neredeyse görünmeyen kamera artık tasarımdan ayrı bir parça olmaktan ziyade tasarımı tamamlayan bir bütün olmuş ki bu da telefonun şıklığını destekleyen bir detay. Tabii bu tasarım bütünlüğü için telefonun inceliğinden bir parça ödün vermişler. Galaxy S6 edge 7 mm ike Galaxy S7 edge 7,7 mm. Aynı zamanda Galaxy Note5’in gövdesinin arkasında yer alan ve telefonu tutmayı kolaylaştıran hafif kıvrımlar da cihazın tasarımına eklenince, Galaxy S7 edge’in bu yenilenen tasarımı eleştiri kabul etmiyor. Bu kavisli arka gövde her ne kadar küçük bir detaymış gibi görünse de aslında Galaxy S7 edge için büyük önem taşıyor. Çünkü kavisli kenarları sebebiyle telefonu tutmak zor olabiliyordu. İnce kenarların da bu konuda pek yardımcı olduğunu söyleyemeyeceğiz. Ancak hafifçe kalınlaşmış gövde ve kıvrımlı arka tasarım sayesinde telefonu tek elle kullanmak çok daha rahat.

Tasarımla ilgili en çok merak edilen detaylardan biri de suya ve toza dayanıklılık durumu. IP68 sertifikasına sahip olan Galaxy S7 edge, kulaklık girişi, şarj girişi gibi noktaları kapakçıkla kapatmak yerine içerden su sızdırmayacak şekilde tasarlamış. Bu da cihazın tasarımında herhangi bir bozulmaya sebep olmadan şıklığı korumayı mümkün kılıyor. 1,5 metre derinlikte 30 dakika kadar suda kalabilen Galaxy S7 edge günlük kullanım deneyimini de artırıyor. Öyle ki cihazınızı musluğun altına tutup temizleyebilirsiniz.

Tabii her ne kadar detaylarda yaptığı küçük değişiklikler sayesinde bizden tam not alsa da Galaxy S7 edge cam gövdesi sebebiyle hala inanılmaz derecede parmak izi tutuyor. Özellikle titiz kullanıcıları bir hayli rahatsız edecek durum ya yanınızda sürekli bir temizleme bezi taşımayı ya da bir kılıf kullanmayı zorunlu kılıyor. Ayrıca uzun saçlı kullanıcıların da cihazı kullanırken dikkat etmesi gerekiyor. Zira siz telefonla konuşurken cihazın üst kısmı saçlarınızı kapıp cihazı indirdiğinizde koparabiliyor.

Sayfa: 1 2 3 4 5 6 7

Paylaş