KAVİSLİ EKRAN GELİŞİYOR
Galaxy S7 edge bir önceki modeli aratmayan oldukça parlak bir ekranla geliyor. 5,5 inç boyutundaki kavisli ekran 2560×1440 piksel çözünürlük sunuyor. Samsung ekran konusunda şaşırtmıyor. 534 ppi piksel yoğunluk değerine sahip ekran etkileyici renklerle sadece multimedya deneyimini değil günlük kullanımı da oldukça keyifli hale getiriyor. Ekrana ait en büyük değişim ise kavisli ekranın özelliklerinin geliştirilmesi olmuş. Edge ekran özellikleri itibarıyla pratik bir kullanım sunuyor ancak çok sınırlı kalıyordu. Galaxy S7 edge’de kenardan parmağınızı sürterek açtığınız ekran hafifçe genişletilmiş. Edge ekran uygulamalarının sayısı artarken, “selfie çek” gibi hızlı görevlerin eklenebilecei bir ekran da mevcut. Bunun dışında eskiden şerit halinde sadece kavisli kısımda görünen pek çok araç da buraya alınmış. Örneğin hava durumunu kenardan okumak yerine buradan rahat rahat görüntüleyebilirsiniz ya da Twitter trendlerini okuyabilirsiniz.
Tabii bu ekran kapalıyken parmağınızla yukarı aşağı sürterek aktif hale getirdiğiniz ince edge ekran bilgilerinin yok olduğu anlamına gelmiyor. Sadece artık saati göstermeyen bölümde yine bildirimlerinizi kontrol edebilir benzer bilgi çubuklarını ekleyebilirsiniz. Ancak ekranı aktif hale getirmenin pek de kolay olduğu söylenemez. Hele kısayolların eklendiği ekrana oradaki hemen her şeyi ekleyebileceğiniz düşünüldüğünde o kısmı ekran kapalıyken kullanır mısınız emin değiliz. Biz neredeyse hiç kullanmadık, hatta aktif hale getirmeyi denediğimizde açılınca da oldukça şaşırdık. Sürekli Açık Ekran özelliğiyle oranın tamamen kalkması daha mantıklı olabilirdi.
Sürekli Açık Ekran özelliği ile ilgiliyse duygularımız biraz karışık. Ekranda tarih, saat, pil durumu ve belirli bildirimleri gösteren Sürekli Açık Ekran özelliği her ne kadar oldukça işlevsel görünse de biraz eksik. Şöyle ki sadece belirli bildirimleri görebiliyorsunuz. WhatsApp ya da Messenger gibi mesajlaşma uygulamalarından gelen bildirimleri görmek mümkün değil yani. Ancak sıkı bir SMS kullanıcısıysanız işinize yarayabilir tabii. Diğer bilgilerin sürekli görünüyor olması her ne kadar hoş olsa da loş ışıklı bir ortamda ekranın sürekli dikkatinizi çektiği gerçeğinden kaçamıyorsunuz. O saat ekranda her dakika kafasına göre yer değiştiriyor ve zamanla ortam daha loşlaşırken telefon ekranındaki saat daha da parlaklaşıyormuş gibi bir his oluşturuyor. Bunun dışında ekranı sürekli kapatmaya alışkın biriyseniz ilk birkaç gün ekran açık sanıp sürekli kapatmak için eliniz telefona gidiyor, ancak sonra alışıyorsunuz. Gündüz çok başarılı bir özellik olduğunu söyleyebiliriz ancak keşke parlaklığını biraz kısma imkanımız olsaydı da akşam bu kadar göz almasaydı. Sürekli Açık Ekran’ın bir başka artı yönünü de eklemeden geçmeyelim. Arka planını değiştirebileceğiniz gibi, ekranda görünmesini istediğiniz tarih, saat ya da duvar kağıdı tipini de değiştirebiliyorsunuz. Kişiselleştirme yine ön planda yani.