Samsung Galaxy S8 incelemesi
PROFESYONEL KAMERA
Kameranın yeni ve eğlenceli yeteneklerinden bahsedeceğiz ancak önce teknik detayları anlatalım. Arka kamera f1.7 diyafram açıklığıyla 12 megapiksel çözünürlük sunuyor. Sunuyor sunmasına ama bu 12 megapiksel 4:3 boyutlarda geçerli. 16:9 çekimler 9,1 megapiksel çözünürlük sunarken tüm ekranı kamera arayüzüne dahil ederek 18,5:9 çekim yapmak isteyenlerin çözünürlüğü 7,9 megapiksele kadar düşürmesi gerekiyor. Tabii bu tamamen sizin tercihinize kalmış bir detay. Samsung’un arka kamerası bizi şaşırtmayarak bir kez daha yüksek performans sergiliyor. Beraberinde getirdiği Seçmeli odak ya da Yiyecek gibi çekim modları da kamera deneyimini geliştiriyor. Diyafram aralığının f1.7’ye kadar çekilmesiyle cihazın çok daha fazla ışık aldığını da ekleyelim. Çok ışıklı alanlarda zaman zaman sorun yaşamamak için çekim sırasında odaklanmaya ve parlaklık ayarına dikkat etmek isteyebilirsiniz. Öte yandan düşük ışık koşullarında oldukça başarılı olan f1.7 lensin koşullar zorlandıkça grenli çekimlere sebebiyet verdiğini de ekleyelim. Esasen cihazın arka kamerası bir önceki modelden çok fazla farklılaşmadığından hemen hemen benzer bir deneyim yaşayacağınızı da ekleyelim.
Gündüz çekimlerinde çok iddialı fotoğraflar çekebilen Galaxy S8’in arka kamerası UHD (3840×2160 piksel) ve QHD (2560×1440 piksel) çekimler yapabiliyor. Ancak elbette Galaxy S8’de de 60 fps video kaydı gerçekleştirmek istiyorsanız çözünürlüğü Full HD olarak ayarlamanız gerekiyor.
Ön kamera ise sınıf atlamış. Selfie tutkunlarının ellerinden bırakamayacağı bir cihaz olmuş adeta Galaxy S8. Ön kamera da aynı arka kamera gibi f1.7 diyafram açıklığıyla geliyor ve 8 megapiksel çözünürlük sunuyor. Yüksek performans sunan ön kamerada aynı zamanda ekran flaşı seçeneği de yer alıyor. Otomatik yüz odaklama teknolojisi sayesinde çekilen selfie’lerde bulanıklığın önüne geçen Galaxy S8’in hızlı odaklaması da oldukça başarılı. Grup fotoğraflarındaki kişilerin yüzlerini de tanıyor ve fotoğrafı hızla odaklayabiliyor. Selfie çekimleri için deklanşör tetikleme seçeneği de mevcut. Örneğin elinizi kaldırıp kameraya gösterebilir ve deklanşöre basmadan otomatik selfie çekebilirsiniz.
Ancak kamera deneyimini bu kadar geliştiren şey hem arayüzde hem de yeni gelen filtrelerde yatıyor. Öncelikle Galaxy S8’in kamera arayüzünün çok basit ve kullanıcı dostu olduğunu söyleyelim. Çekim modları arasında seçim yapmak için ekranı sola, filtre eklemek içinse sağa kaydırmanız yeterli. Geniş bir renk filtresine sahip olan Galaxy S8, aynı zamanda fotoğrafa eklemek için hazır yazı taslaklarını da beraberinde getiriyor. Güzelleştirme efektini ise kendi alt kategorilerine bölen Galaxy S8’de çekim yapmadan önce cilt tonu, spot ışık, yüzü incelt, büyük gözler ve şekil düzeltmesi gibi güzelleştirme seçenekleri kullanılabiliyor. Samsung’un yeni Snapchat vari filtreleri ise çok eğlenceli bir detay olmuş. Instagram’dan bir türlü gelmeyen hamle resmen Samsung’dan gelmiş. Arayüzden tek dokunuşla erişebileceğiniz bu yeni filtreler şimdilik biraz kısıtlı. Yani ilk başta çok eğlenceli gelebilir ama zaman içinde güncellenmesini, değişmesini ve farklılaşmasını isteyebilirsiniz. Kamera arayüzünün hemen sağ alt tarafında “ayıcık” simgesiyle yer alan bu filtreler ile eğlenceli selfie’ler çekeceğiniz kesin. Ayrıca Galaxy S8’de de artık hemen her Galaxy cihazında olduğu gibi kameraya hızlı erişim mümkün. Telefonun sağında konumlandırılmış açma kapama tuşuna hızlıca iki kez basarak kamerayı açabilirsiniz.
Genel olarak baktığımızda, şık bir tasarım, güçlü bir donanım ve gelişmiş bir kamera ile Samsung Galaxy S8 Android pazarının en iddialı ismi olmayı başarıyor. Son dönemde yaptığı fiyat düzenlemesiyle de daha olumlu bir sonuç alacağı kesin.