Samsung Galaxy Watch sahipleri güncelleme süreçlerinden hiç memnun değil. Samsung’un saatlerine telefonları kadar önem vermediği iddia ediliyor.
Samsung, akıllı telefonlarını güncel tutma konusunda Android dünyasındaki en iyi şirketler arasında yer alıyor. Kullanıcı şikayetlerine göre, aynı performans Galaxy Watch serisi için sergilenmiyor. Örneğin Galaxy Watch FE, Galaxy Watch 7 ve Galaxy Watch Ultra’nın halen beş aydan eski haziran güvenlik güncellemesinde olduğu aktarılıyor. Galaxy Watch 4, Galaxy Watch 5 ve Galaxy Watch 6 gibi eski Galaxy Watch modellerinin ise mart güvenlik güncellemesinde bırakıldığı söyleniyor. İşletim sistemi güncellemeleri de eleştirilerin odağında. Mayıs ayında Samsung, Wear OS 5 tabanlı One UI 6 Watch güncellemesinin Wear OS çalıştıran tüm Galaxy Watch modellerine sunulacağını duyurmuştu. Ancak şu anda yalnızca Galaxy Watch 7 ve Watch Ultra modellerinde Wear OS 5 işletim sistemi bulunuyor. Samsung, ekim ayında bazı Galaxy Watch 6 ve Watch 6 Classic modelleri için Wear OS 5 güncellemesi sunmuş olsa da, güncelleme henüz tüm kullanıcılar için çıkmış değil. Bu konuda bir kişi, “Samsung, çoğumuz için en önemli şey olan yazılım güncellemeleri hariç diğer her konuda Apple’ı kopyalamaya çalışıyor gibi görünüyor.” diyor. Bir kullanıcı, “Galaxy Watch 6 cihazıma bu yılın mart ayından beri güncelleme gelmedi. Bu kesinlikle çok gülünç bir durum.” yorumunu yapıyor. Bir kişi ise şunu söylüyor: “Samsung, güncelleme konusunda beni gerçekten çok kızdırmaya başladı. Neden Apple’ın izinden gidip güncellemeleri küresel olarak aynı anda yayınlamıyorlar?”
Bundan önce bir sorun gündeme gelmişti. Çünkü bazı Samsung Galaxy Watch Ultra ve Galaxy Watch 7 sahipleri “hayalet titreşim” sorunu yaşıyordu. Bazı Galaxy Watch Ultra ve Galaxy Watch 7 modelleri, herhangi bir bildirime bağlanmayan rastgele titreşimler göndermeye başladı. Bu konuda çok sayıda kullanıcıdan şikayetler geliyor, soruna tam olarak neyin neden olduğu ise bilinmiyor. Kişileri durduk yere rahatsız etmesi ve dikkatlerini dağıtması dışında olumsuz bir etkide bulunmayan bu durum, büyük ihtimalle yazılım güncellemeleriyle ortadan kaldırılacak.
Hatırlamak adına Apple Watch Ultra’nın rakibi modeli Watch Ultra, teknik olarak baktığımız zaman 1,5 inç boyutunda Super AMOLED 480×480 piksel ekran üzerine kuruluyor ve bu ekranı safir cam ile koruyor. Sadece 47 mm gövde boyutuyla gelen ürün, gücünü Samsung imzalı Exynos W1000 işlemciden ve 2 GB RAM’den alıyor. 32 GB dahili depolama bulunan modelde, 590 mAh kapasitesinde bir bataryaya yer veriliyor. Çok sayıda sağlık ve egzersiz özelliğiyle gelen titanyum gövdeli ürün, üç farklı renkte elde edilebilecek. Bluetooth 5.3 destekli Galaxy Watch Ultra, IP68 sertifikasına sahip ve mikrofon ile hoparlör birimlerini de bünyesinde taşıyor. Aktif kişilere odaklandığı için Watch Ultra üzerinde bir siren de yer alıyor.
Klasik yuvarlak formu benimseyen Watch 7 ise 40 mm ve 44 mm olmak üzere iki farklı versiyona sahip. Saatin 40 mm sürümünde 432×432 piksellik 1,3 inç Super AMOLED ekrana, 44 mm sürümünde ise 480×480 piksellik 1,5 inç Super AMOLED ekrana yer veriliyor. Bu ekranlar çizilmeye dayanıklı safir cam ile korunuyor. Gücünü Exynos W1000 işlemci ve 2 GB RAM’den alan akıllı saatte, 32 GB’lık dahili depolama alanı bulunuyor. 300 mAh ve 425 mAh bataryalar üzerine kurulan 40 mm ve 44 mm Watch 7 versiyonları, IP68 sertifikasına sahip ve Galaxy Watch Ultra gibi mikrofon ile hoparlör barındırıyor. Eskisinden daha hassas olan yeni BioActive sensörü temel alan yeni Galaxy Watch akıllı saat modelleri, genel metabolik sağlığınız hakkında bilgi veren AGEs endeksinizi takip etmenize de imkan tanıyor.