Samsung Galaxy Z Flip5 için tasarım tam olarak böyle olabilir

20 Mart 2023 08:59

Samsung Galaxy Z Flip5 için sağlam kaynaktan ekran ile alakalı ilk bilgiler gelmesi sonrasında bir bilgisayar tasarımıyla gündemde.

2023’ün çok dikkat çekecek katlanabilir telefon modellerinden olacak Samsung Galaxy Z Flip5 için konuşan ekran teknolojileri konusunda en sağlam kaynak Ross Young, telefonun arkasında Samsung Galaxy Z Flip4 modeline oranla daha büyük bir ikinci ekranın olacağını aktarmıştı. En ufak bir şey için dahi ana ekranın açılmasını engellemek adına konulan bu ikinci ekran, söylendiği kadarıyla yeni telefonda 3 inç seviyesinde olacak. 1,9 inçten 3 inç seviyesine geçiş ile kullanıcıları memnun edecek Samsung, aktarıldığı kadarıyla modeldeki menteşe tasarımını da değiştiriyor. Bunun katlanma yerinin görünürlüğünü azaltacağı belirtiliyor. Bu durum elbette çok güzel duruyor çünkü birçok kişi sırf bu açık olarak görülebilen katlanma yeri nedeniyle maddi gücü olmasına rağmen bir katlanabilir telefon satın almak istemiyor. Samsung Galaxy Z Flip5 modeli bugün ise yukarıdaki konsept tasarımla ile gündemde yer alıyor. Telefonun genel gövde yapısını net olarak gözler önüne seren bu tasarım görselleri, büyük ihtimalle dıştaki büyük ekranı da gerçekçi şekilde betimliyor. Sağ üst köşedeki ufak ekranı kullanması beklenmeyen ancak bu henüz kesin olmayan Samsung, bu yapıyla Galaxy Z Flip5‘i “albenisi” daha yüksek ve kullanışlı bir seçenek haline getirebilir.

Galaxy Z Flip5 ile beraber aynı etkinlikte tanıtılacak Galaxy Z Fold5 için de bazı bilgiler var. Daha önce telefon için S Pen kalemi direkt olarak bünyesinde taşıyabilir iddiası ortaya atılmıştı. Bu imkân mevcut model Galaxy Z Fold4 ile sunulmuyor, S Pen kalemin gövdeye entegre edilmesi ile Galaxy Note fanları Galaxy Z Fold5 modeline büyük ilgi gösterebilir denilmişti. Ancak bunun olumsuz bir etkisi de olabilir, kalemden dolayı telefonun pil kapasitesi azalabilir yorumları yapılmıştı. Son aşamada Samsung’un gövdeye entegre S Pen planını rafa kaldırdığı aktarıldı. Bu detay bazı kişileri fazlasıyla üzdü.

Samsung Galaxy Z Flip5 detayları yanında bu da ilginizi çekebilir: Apple Mac Studio ve Studio Display

Paylaş