reklamı kapat

POPÜLER

Samsung Gear S2 incelemesi

 - Güncelleme: 25 Aralık 2015 16:31

gears3

KİŞİSELLEŞTİRME SEÇENEKLERİ

Saatte hazır olarak gelen birçok farklı saat arayüzü bulunuyor. Bu arayüzlerin büyük bir bölümü özelleştirilebiliyor. Eğer farklı arayüzler isterseniz Samsung mağazasında ortalama 5 TL fiyata satılan arayüzlere sahip olabilir ya da ücretsiz arayüzlere göz atabilirsiniz. Mr. Time Maker uygulamasını yükleyerek internet sitesi üzerinden kendi arayüzlerinizi yapabildiğinizi veya diğer insanların yaptığı yaratıcı saat arayüzlerini kolayca saatinize aktarabildiğinizi de unutmayın.
Akıllı saatlerde sesli asistan önemli bir yer tutuyor. Android Wear’da Google’ın asistanı kullanılırken Apple Watch’da ise Siri kullanıcının isteklerine cevap veriyor. Tizen, Samsung akıllı telefonlarda görmeye alıştığımız S Voice ile birlikte geliyor. Diğer asistanlar kadar yetenekli olmayan S Voice, buna rağmen temel soruların birçoğuna hızlı bir şekilde cevap verebiliyor. Samsung destek vermek için hazırlıklarını sürdürse de S Voice, şu an için Türkçe desteği sunmuyor.

Gear S2’nin iddialı olduğu alanlardan biri de kullanım süresi. Yaptığımız testte saatin parlaklık ayarı sonrayken iki gün boyunca saati kullanabildik. Tabii bu kullanım sırasında birçok yeni uygulama yüklediğimizi ve arayüzde değişiklikler yaptığımızı belirtmekte de fayda var. Güç tasarrufu aktif hale getirildiğinde ise bu süreyi 2,5 güne veya daha fazlasına uzatmak mümkün oluyor. Güç tasarrufu modunda ekran siyah beyaz oluyor ve yalnızca çağrılar ve bildirimler alınabiliyor. Saat kutu içeriğinde gelen kablosuz şarj standı aracılığıyla şarj oluyor ve yaklaşık iki saatte yüzde 100’e ulaşıyor.

Bluetooth aracılığıyla telefonla bağlantı kurabilen saat, 100 metreye kadar bağlantıda kalabiliyor. Bağlantı koptuğunda ise kullanıcıya uyarı veriyor. Telefondaki kablosuz ağ bilgilerini direkt olarak alabilen Gear S2, bu sayede ne olursa olsun bağlantıda kalmaya devam ediyor. Saatin NFC özelliği sayesinde Samsung Pay aracılığıyla ödemeler gerçekleştirilebiliyor fakat bu ödeme sistemi henüz Türkiye’de kullanılamıyor.

gear s2 classic

Saatin toplamda üç farklı versiyonu mevcut. Bunlar Gear S2, Gear S2 Classic ve Gear S2 3G. Gear S2 daha sportif bir forma sahip. Gear S2 Classic ise adından da anlaşılabileceği üzere klasik saat severlere hitap ediyor. Yalnızca Gear S2’nin SIM’le çalışan 3G’li modelinde hoparlör bulunuyor. Diğer modeller ise bildirimleri titreşim aracılığıyla kullanıcıya ulaştırıyor. Normalde siyah ve beyaz kayış seçenekleriyle satışa sunulan cihaz için ünlü tasarımcı Alessandro Mendini’nin geliştirdiği kayışlar satın alınarak kullanılabiliyor. Bu arada 3G’li modelin Türkiye’de satışa sunulmayacağı belirtiliyor.

Sonuç olarak Gear S2; tüm bildirimleri görüntüleyen, birçok saat arayüzü sunan, performans konusunda sorun yaşatmayan ve tasarım olarak da mekanik saati aratmayan bir saat arayanların imdadına yetişiyor. Çoğu uygulamanın Türkçe desteği sunmaması ve uygulama sayısının azlığı ise Gear S2’nin eksi yönleri olarak göze çarpıyor.