Samsung NX300 incelemesi

27 Mayıs 2013 11:18


ŞİMDİYE KADAR İNCELEME FIRSATI BULDUĞUMUZ SAMSUNG FOTOĞRAF MAKİNELERİNİN GÖRÜNTÜ KALİTESİNDEN PEK MEMNUN KALMAMIŞTIK. NX300 İSE SAMSUNG’UN PAZARDAKİ KONUMUNU DEĞİŞTİREBİLECEK GÜÇ VE YETENEKLERE SAHİP

Samsung, yeni yeni kendini göstermeye başladığı fotoğraf makinesi pazarında daha ziyade akıllı ürünleriyle varlık gösteriyor. Wi-Fi bağlantı desteğine sahip, kolay paylaşım yapmaya izin veren makineler, özellikle genç kullanıcılar tarafından büyük rağbet görüyor. Şimdiye kadar biz de birçok farklı Samsung modelini inceleme fırsatı bulduk. Ancak tüm makineler ortak bir sorundan muzdaripti: Fotoğraf kalitesi. Bu sorunda sensörün payı oldukça büyük. Samsung bunun farkına varmış ve değiştirilebilir lensli aynasız fotoğraf makinesi modellerinin en yenisi NX300’de APS-C boyutlu CMOS sensör kullanmış. Sensör ciddi anlamda fark yaratmayı başarmış. Makine yalnızca sensörüyle değil, nostaljik görünümlü tasarımı, gövdesinde kullanılan malzemenin kalitesi ve Samsung’un gelişmiş yazılım ve paylaşım özellikleriyle eski modellerden tamamen ayrı bir yerde duruyor.

HERKES KULLANABİLİR
NX300’ün ilk bakışta dikkat çeken özelliği şüphesiz retro olarak tabir edebileceğimiz tasarımı. Teknolojide geçmişe dönüş akımının özellikle etkilediği fotoğraf makinelerinde sıkça benzerini gördüğümüz bu tasarım, makineye bambaşka bir hava katıyor. Ön kısmı boydan boya kaplayan deri ve fırçalanmış metalin birleşimi, elinizde sıradan bir fotoğraf makinesi taşımadığınız hissini vermeyi başarıyor. Samsung alışkanlıklarından da vazgeçmemiş elbette. Pil ve kart yuvasını koruyan kapağın olduğu alt bölüm yine plastikten. NX300’ün sağ üst kısmında klasik bir mod tekeri bulunuyor. Onun hemen yanında, o tekere dik ikinci ve daha ufak bir teker daha var. Bu teker ile enstantane hızını ve arka yüzdeki bir düğmeye basılı tutarak diyafram aralığını ayarlayabiliyorsunuz. ISO için bir teker yok, ana dörtlü düğmenin altında kalan düğme ISO’yu kontrol ediyor. Fn düğmesine bastığınızda ekranda ufak bir menü açılıyor. Buradan çekime dair tüm ayarları kontrol edebiliyorsunuz. Üstelik bunu düğmeleri kullanmak yerine ekrana dokunarak yapabiliyorsunuz. AF modu manuelde değilse, ekranın istediğiniz yerine dokunarak odaklama da yapabiliyorsunuz. 3,31 inç büyüklüğündeki ekran AMOLED. AMOLED ekranlar renk tutarlılığı konusunda sabıkalı oldukları için ekrandan gördüğünüzle bilgisayarda veya baskıda aldığınız sonucun farklı olması muhtemel. Ancak haricen bir vizör almaya niyetiniz yoksa bu ekranı kullanmaya mecbursunuz. Ekran dokunmatik olmasının yanında hareketli de. Ancak DSLR’larda gördüğümüz hareketlilik NX300’de pek yok. Ekran yalnızca 45 derece kadar aşağı 90 derece de yukarı dönüyor. Sağa sola çeviremiyor, kendi ekseni etrafında döndüremiyorsunuz. Yani ekranın hareketli olması pek de bir avantaj sağlamıyor aslında. Makinenin sağ tarafında kalan kapak altında micro-USB ve micro-HDMI bağlantıları bulunuyor. 1.4 versiyonlu HDMI çıkışı, destekleyen lensle birlikte çekilen 3D görüntülerin büyük ekrana aktarımına yarıyor.

Sayfa: 1 2 3 4

Paylaş