Dünyanın en büyük depolama çözümleri üreticilerinden olan Western Digital alt markası SanDisk bu aralar pek iyi haberler ile gündeme gelmiyor.
Çok kötü tecrübeler sonrasında artık hemen herkes çok net olarak uyarıyor. SanDisk Extreme Pro, Extreme Portable, Extreme Pro Portable ya da WD MyPassport SSD depolama birimleri, bazı versiyonlarında içerisindeki verileri bir anda kullanılmaz hale getirebiliyor. Bu konuda sorun yaşayanlardan olan The Verge internet sitesi, tam 3 TB veriyi kaybettiklerini aktarıyor, SanDisk’in bu sorun için bir yazılım güncellemesi yayınlanmasına rağmen kötü durumun halen tamamen ortadan kalkmadığı belirtiliyor. Bu açıdan kişilerin bu ürünlere karşı çok dikkatli olması öneriliyor, önemli verilerini bu SSD’lere güvenip tek bir noktada tutmaması ve mutlaka başka yerlere yedeklemesi tavsiye ediliyor. Üst marka Western Digital de en son kötü bir hack olayı ile gündeme gelmişti. Western Digital, geçtiğimiz aylarda bir açıklama yapmış ve hacker’ların sistemlerindeki bazı verilere erişim sağladığını belirtmişti.
Hatta bu durum yüzünden dev şirket bulut ağını tam 10 gün boyunca devre dışı bırakmak zorunda kaldı, My Cloud hizmeti ancak bu hafta başında tekrar çevrimiçi hale getirilebildi. Bu olayın arkasında yer alan hacker’lar, TechCrunch ile konuştu ve firmadan tam 10 TB’lık veri aldıklarını açıkladı. Şirketin sunucularına halen giriş yapabildiklerini ve hatta içeride olduklarını belirten hacker’lar, WD’den buldukları açık ya da açıkları göstermek, rehin olarak tutulan verileri silmek ve sunuculardan çıkmak için en az 10 milyon dolarlık (Kripto olarak) bir ödeme yapılmasını talep ediyor. Bu konuda herhangi bir yorum yapmayan ve bu parayı ödemesi çok olası olmayan şirketin, hacker’lara kod imzalama sertifikası, yöneticilere ait özel telefon numaraları, SAP Backoffice verileri ve hatta Microsoft Azure sistemine yönetici erişimini dahi kaptırdığı açıklanıyor. Firmanın bu konudaki araştırmaları yasal kurumların desteğiyle beraber devam ediyor.