reklamı kapat

POPÜLER

Sony a7 II incelemesi

A7II_LifeStyle_wSEL2870_wMen_ExpApr2016_DSC3771-120

DSLR’A BENZER KULLANIM DENEYİMİ

Aynasız pazarının en önemli temsilcilerinden Sony a7 II, gövde tasarımı açısından a7 ile neredeyse aynı tasarım çizgisine sahip. Makinelerin ön ve arka kısımına bakıldığında çok büyük farkların olmadığını söylemek mümkün. a7 II’nin üst kısmında yer alan deklanşör tuşu, a7 II’de kabza kısmında bulunuyor. Deklanşör tuşunun kabza kısmına taşınmış olması çekim yapmayı daha kolay bir hale getirmiş. DSLR makinelerde tercih edilen kabza sayesinde a7 II sıkı bir şekilde kavranıyor. Neredeyse DLSR makine kullanıyormuş hissi veren a7 II’nin güç tuşu ve diyafram tekeri kabza kısmında yer alıyor. a7’de güç tuşunun makinenin üst kısmında olduğunu belirtelim. Makinenin üst kısımda buna ek olarak çekim modlarını ayarlayabileceğiniz çekim modu halkası ve poz telafisini ayarlamanızı mümkün kılan bir teker mevcut.

Sony a7 II’nin sol yan kısmında  micro-HDMI, microUSB, kulaklık ve mikrofon girişi bulunuyor. İstediğiniz çekim ayarlarını yapmakta hiç bir sıkıntı yaşamayacağınız makinenin gövdesinde magnezyum alaşım kullanılmış. Sony a7’de ise kompozit malzeme tercihi yapılmıştı. 599 gram ağırlığındaki a7 II, 474 gram ağırlığındaki Sony a7’den her ne kadar daha ağır olsa da omuz askısı ile son derece rahat taşınıyor. Şimdiye kadar ofisimizde incelediğimiz tüm tam kare sensörlü Sony makineler gönlümüzde taht kurmayı başarmıştı. Sunduğu görüntü kaliteleri ve video performanslarıyla hem fotoğraf çekimine meraklı hem de profesyonellerin tercih edeceği türden makinelere imza atan Sony, a7 II modeliyle özellikle video çekimine önem veren kullanıcılara göz kırpıyor.

Geçtiğimiz yıl satışa sunulan a7 modeli MPEG-4, AVCHD formatlarında 1080p video kaydı yeteneğine sahipken, yeni model bu formatların yanına XAVC S video formatını da ekliyor. Bu format ile makine, hareketli sahnelerde gürültü ve bozulmayı en alt düzeyde tutuyor. Yalnız altını çizmekte yarar var. Sony a7 II’de XAVC S video formatında kayıt yapmayı düşünüyorsanız hızlı bir kart tercihinde bulunmanız gerekiyor. Makine, yavaş okuma/yazma hızına sahip SD kartlarda bu formata destek vermiyor.