TASARIM
Tasarım açısından Sony a7R II ile büyük bir benzerlik sunan olan a9’da daha yüksek kapasiteli bir pil için daha derin bir kabza kısmı bulunuyor. Kontrol tuşlarının da yeniden tasarlandığı Sony a9, alüminyum malzemesinden üretilen gövdesiyle hem şık bir görünüme hem de oldukça sağlam bir hissiyata sahip. Ergonomisiyle DSLR makinelere yakın bir kullanım deneyimi sunan a9’un üst kısmında çekim modlarını ayarlayabileceğiniz ve basılarak kilitleyebileceğiniz çekim modu halkası bulunuyor. Bu halkanın hemen yanında ise poz telafisini ayarlamanızı mümkün kılan bir teker yer alıyor.
Üst kısımda buna ek olarak C1 ve C2 olarak adlandırılan iki adet tuş kullanılıyor. Bu tuşlardan birisi otofokus, diğeri ise beyaz dengesi ayarı yapmaya imkan tanıyor. A9’un kabza kısmında ise güç/deklanşör tuşu ve diyafram tekeri yer alıyor. Sony a9’u a7R II’den ayıran en önemli farklardan biri a9’un drive ve netleme modu kadlarına sahip olması. Makinenin sol üst kısmında yer alan bu kadranlar menülere erişmeden istediğiniz drive veya netleme modlarını seçmeye olanak tanıyor. Kilitlenebilen kadranlar kullanım sırasında istenmeyen mod değişikliklerini önlüyor. Sony a9’un sol yan kısmında mikrofon, kulaklık girişi, micro-HDMI, microUSB ve Ethernet bulunuyor. Makinenin sağ tarafında ise çift SD kart girişi mevcut. Arka tarafa baktığımızda a9’da 3 inç hareketli ve dokunmatik bir ekran karşımıza çıkıyor.
Yeri gelmişken söyleyelim. Ekran güneş ışığı altında yüksek görülebilir sunuyor. a9’un arka kısmında yer alan AF-On tuşu çekim sırasında AF işlevini etkinleştirmeye yardımcı oluyor. Bu tuş netlemeyi önceden ayarlayarak AF’ye yarım basmaya gerek kalmadan deklanşöre anında basmaya olanak sağlıyor. Özellikle güneş ışığının olduğu ortamlarda çekimler gerçekleştiriyorsanız makinedeki yüksek çözünürlüklü OLED vizörden de memnun kalacağınızı belirtelim. a7R II’de olduğu gibi a9 da hava koşullarına ve toza karşı dayanıklı.
DEVAMI ▼