reklamı kapat

POPÜLER

Sony PFR-V1

 - Güncelleme: 21 Mart 2015 00:48

Müzik dinlemek, yüksek sesle müzik dinlemek ve daha yüksek sesle kaliteli müzik dinlemek… Hepsi özünde ortak buluşma noktası olarak ‘müzik’i barındırıyor olsa da, aslında bu tanımların arasında birçok fark var. Ofisimizi ziyaret eden ve Sony tarafından geliştirilmiş olan ‘Personal Field Speaker System PFR-V1’ de gerçekten bunu kanıtlayan güzide kulaklık takımlarından biri. Aslında adından da anlaşılabileceği gibi PFR-V1’i yalnızca ‘kulaklık takımı’ olarak tanımlamak eksik kalabilir. Zira o bir, ‘Kişisel Bölge Hoparlör Sistemi’.

MÜZİKAL BÖLGENİZİ YARATIN
Özellikle ilginç tasarımıyla daha ilk bakışta dikkatleri üzerine çeken PFR-V1, kulaklıkların uzun süreler boyunca kulaklarda tutulduğu durumlarda, dinleyicinin kulaklarında oluşabilecek olan baskıyı azaltmak ve ses kalitesini arttırmak amacıyla hoparlör yuvalarını direkt olarak kullanıcının kulaklarına temas ettirmek yerine farklı bir yol izlemiş. Sağ ve sol hoparlör yuvalarından dışarıya doğru çıkartılan ve kullanıcıların kulaklarının ‘tragus*’ bölgesinin arka kısmına yaslanan uzatılmış bas refleks kanalları sayesinde, hem hoparlörlerin dinleyicinin kulaklarına baskı yapması, hem de dinleyicinin doğrudan kulak kanalına doğru genişlediği için düşük frekans kaybı önlenmiş. Orta ve tiz frekanslardaki bas sesleri de 21 mm’lik kulağa dönük küre şeklindeki hoparlörleri ile destekleyen PFR-V1, bu kulaklık tasarımı ile kullanıcıda, kulağında bir kulaklık taşımadığı hissiyatını uyandırmayı ve kişiye özel kaliteli bir ses bölgesi yaratmayı amaçlamış ve büyük ölçüde de başarılı olmuş.

BÜYÜK ÖLÇÜDE, ÇÜNKÜ…
Evet, ‘büyük ölçüde’ diyoruz. Zira hoparlörlerden kullanıcının kulaklarının ‘tragus’ bölgesinin arka kısmına doğru uzatılan, uzatılmış bas refkeks kanalları işini her ne kadar iyi yapıyor ve kaliteli müzik anlayışını yüksek seviyede destekliyor olsa da, bir süre sonra bu bölge üzerinde –çok az da olsa- bir baskı hissiyatı oluşturabiliyor. Bunun dışında başka hiçbir problemi olmayan PFR-V1, beraberinde getirdiği booster (ses yükseltici) ile de başarısını perçinliyor. Zira PFR-V1’i, düşük ses verebilen ev sinema sistemi, dizüstü bilgisayar ya da MP3 oynatıcıya bağladığınızda booster sayesinde ses seviyesini arttırabiliyorsunuz. Ayrıca, PFR-V1 her ne kadar etrafa fazlasıyla ses verebilecek görünümde bir ürün olsa da, dışarıya olan ses sızıntısını minimum seviyeye düşürmeyi iyi beceriyor.

* Kulak kepçesinin dışkulak yolunun dış deliğinin karşısına düşen, üçgen biçimli bölümü.

PUANLAMA
-5YILDIZ-

ARTILAR
Bas ve tizleri iletmedeki başarısı, ergonomik tasarımı, ses seviyesini yükselten booster

EKSİLER
Uzatılmış bas refleks kanallarının kulakların tragus bölgesine uygulayabileceği baskı

SONUÇ
Ses anlamında eşsiz bir deneyim sunan PFR-V1, kulağa tam olarak yapışan kulaklıkların yarattığı baskı hissinden biraz olsun kurtulmak isteyen kullanıcıların hoşuna gidebilir.

TEKNİK ÖZELLİKLER

Hoparlör Üniteleri
21 mm

Nominal / Maks. Giriş
50 mW / 100 mW

Frekans Tepkisi
35 – 25.000 Hz

Kablo
Yaklaşık 1 metre

Nominal Çıkış (Booster)
30 mW + 30 mW

Aksesuarlar
Booster
Uzatma kablosu (3 m)
2 yollu stereo jak
Taşıma çantası
Kulaklık yastıkları (2 adet)

Boyutlar
165 x 220 x 60 mm (PFR-V1)
28 x 75.5 x 15 mm (Booster)

Ağırlık
Yaklaşık 96 gram (PFR-V1)
Yaklaşık 38 gram (Booster)

İLGİLİ HABERLER