EKRAN
Xperia Z Ultra, tam 6,4 inç büyüklüğünde devasa bir ekrana sahip. Çizilmelere karşı dayanıklılık sağlayan özel bir filmle kaplı ekranın çözünürlüğü 1920×1080 piksel. Piksel yoğunluğu değeri ise 342 ppi. Bravia televizyon mühendisleri tarafından geliştirilen X-Reality destekli TRILUMINOS ekran yüksek kontrast değeri ve gerçeğe yakın renkler sunuyor. TRILUMINOS, sıradan LED arka aydınlatmalı ekranlana kıyasla daha fazla ton ve doku üreterek renk skalasını genişletiyor. Lakin Z Ultra renklerdeki başarısını parlaklıkta pek sergileyemiyor. Z1 ve farklı akıllı telefonlarla yan yana koyduğunuzda Z Ultra’nın ekranı (en yüksek parlaklık seviyesindeyken) daha karanlık kalıyor.
Ekrana bakış açınızı değiştirdiğinizde renk kaybı olmuyor ama bir parça kararıyor. Z1’in ekranındaki gibi açı değiştiğinde renklerin griye kaçmıyor olması önemli bir artı. Sony’nin geliştirdiği X-Reality teknolojisini ekran ayarlarından açıp kapatabiliyorsunuz. Fotoğraf ve videolara ciddi bir renk ve kontrast yoğunluğu veren bu özelliği eskiden beri pek beğenmiyoruz. X-Reality açıkken tüm renkler ayarı kaçmış derecede canlı, insan yüzleri kırmızıya yakın tonlarda görünüyor. Hava tabakası çıkarılarak, dokunmatik panelin ekrana yakınlaştırılmasıyla oluşturulan OptiContrast panel, güneş ışığı altında daha az yansıma yapıyor ve telefon uykudayken tamamen siyah bir yüzey oluşturuyor. Büyük ekranda film ya da dizi izlemek ve oyun oynamak inanılmaz derecede keyifli ancak büyük ekranın neden olduğu kimi sorunlar da var.
Ekranın büyüklüğü ve telefonun köşeli yapısı telefonu tek elle kullanmayı ve taşımayı oldukça zorlaytırıyor. Yanınızda bir çanta taşımıyorsanız kargo pantolon veya ceket/mont giymenizi tavsiye ederiz. Z Ultra’yı normal bir kumaş veya kot pantolonun cebinde taşımanız hiç kolay değil. Telefon cebinizdeyken oturma konusuna değinmiyoruz bile.
Sony Xperia Z Ultra
► GİRİŞ
► OMNIBALANCE TASARIM
► EKRAN
► PERFORMANSI RAKİP TANIMIYOR
► KAMERA
► DETAYLAR
► PUANLAMA ve TEKNİK ÖZELLİKLER