reklamı kapat

POPÜLER

Sony Xperia Z Ultra incelemesi

 - Güncelleme: 19 Kasım 2013 22:46

Sony Xperia Z Ultra

PERFORMANSI RAKİP TANIMIYOR
Piyasadaki en güçlü mobil cihazlardan biri olan Xperia Z Ultra, Qualcomm’un MSM8974 Snapdragon 800 yongası içinde 2,2 GHz hızında çalışan dört çekirdekli Krait 400 işlemci birimine ve Adreno 330 görüntü işlemci birimine ev sahipliği yapıyor. Akıllı telefon ve tabletler içindeki en yüksek performanslardan birini sağlayan bu ikili, Z Ultra’nın karşısına çıkabilecek cihazları bir hayli azaltıyor. Z1 ile neredeyse eş benchmark sonuçları veren telefon Galaxy Note 3 ve LG G2 gibi rakiplerle aynı ligde yarışıyor. Telefonun yüksek işlem ve grafik gücü günlük kullanıma da yansıyor elbette. Telefonun zorlandığını veya herhangi bir yavaşlık sergilediğini görmeniz neredeyse imkansız. Verdiğiniz her komut anında işlevini yerine getiriyor.

Real Racing 3 gibi yüksek grafik yoğunluklu oyunları hiçbir takılma yaşamadan oynayabiliyorsunuz. Bilhassa oyunlarda işlemci fazlasıyla zorlandığından uzun süreli kullanımlarda telefonun üst arka kısmında bir ısınma oluyor. Ancak bu ısınma rahatsız edici seviyeye çıkmıyor. Telefon 3D Mark Ice Storm Extreme testinde maksimum sınırın üzerine çıkıyor. 3D Mark Ice Storm Unlimited puanı ise 16.772. AnTuTu’nun, telefonların çeşitli “hile”lerle daha yüksek performans sergilemesinin önüne geçen X versiyonundan 32.055 puan alan Z Ultra, klasik AnTuTu’da ise 34.428 puana çıkıyor. Quadrant puanı 20.997 olan telefon GeekBench 3 tek çekirdekten 913, GeekBench 3 çoklu çekirdekten 2673, Vellamo HTML5’ten 2956, Vellamo Metal’den 1151 ve SunSpider 1.0.2’den 715,7 ms sonuçlarını alıyor. Müzik ve multimedya yetenekleriyle de öne çıkan telefonun müzik çalarında çeşitli ses efektleri yer alıyor. ClearAudio+, siz hiçbir şeye müdahale etmeden ses ayarlarını müzik dinlemeye uygunhale getiriyor. En azından Sony’nin söylediği bu. Ancak bu özelliğin bizi pek tatmin etmediğini belirtmemiz gerek. ClearAudio+ açıkken basların yoğunluğu azalıyor ve yüksek ses seviyesinde midler ve tizler rahatsız edici hale geliyor. ClearAudio+ kapattığınızda ses geliştirmeleri sekmesi altından ekolayzer ve ek ayarlara ulaşabiliyorsunuz. Ön tanımlı ekolayzer’lerden birini kullanabileceğiniz gibi kendiniz de ekolayzer ayarlayabiliyorsunuz. Ek ayarlar, kulaklık ve hoparlör olarak ayrılıyor.

Kulaklığa özel surround ses ayarıyla sesin çevresellik modunu seçebiliyor, net stereo ile de orijinal sesi yeniden üretmek için sağ ve sol kanallar arasındaki crosstalk’u azaltabiliyorsunuz. Ancak yaptığınız değişikliklerin müzik üzerinde çok da büyük bir etkisi olmuyor. Hoparlöre özel Clear Phase hoparlörün ses kalitesini otomatik olarak artırıyor, xLOUD ise ses seviyesini yükseltiyor. Güçlü yapısından ötürü telefonun medya oynatma kabiliyeti üst seviyede. Kodek desteği olduğu müddetçe hiçbir takılma olmadan Full HD çözünürlüklü içerikler izleyebilirsiniz.

İLGİLİ HABERLER