Steam Deck OLED için resmi Windows sürücüleri yayınlandı. Şirket bu konuda birçok kullanıcıyı memnun eden bir adım attı.
Türkiye’de resmi olarak satılmayan Steam Deck OLED için çıkarılan Windows sürücülerine buradaki resmi sayfadan ulaşılabiliyor. Konuya ilişkin bir açıklama yapan şirket şunları aktardı: “Steam Deck bir bilgisayardır ve diğer uygulama ve işletim sistemleri yüklenebilir. Windows yükleyecekseniz en iyi deneyimi yaşamak için birkaç ilave sürücüye ihtiyacınız olacak. Bunların bağlantılarını ve Steam Deck’e Windows yüklemeye dair bazı notları aşağıda bulabilirsiniz.” Hatırlamak adına 512 GB için 549 dolarlık, 1 TB içinse 649 dolarlık fiyat açıklanan 7,4-inç 90 Hz 1.000 Nit OLED ekranlı versiyon, büyüyen bataryası ve verimli yeni donanımlarının etkisiyle Valve’nin açıklamasına göre yüzde 50’ye varan oranda daha uzun kullanım ömrü getiriyor. Daha iyi ve sessiz bir soğutma sistemine sahip olduğu açıklanan Deck OLED, 7 nm değil daha verimli 6nm AMD “Sephiroth” APU üzerine kuruluyor, performans konusunda masaya büyük bir fark koymuyor. Daha hızlı bellek ile donatıldığı açıklanan cihaz, Wi-Fi 6E ile bağlantı hızını artırıyor ve özel bir anten ile desteklenen Bluetooth 5.3 desteğiyle geliyor. Gövdesi üzerinde ergonomiyi artıran değişiklikler de yapılan Steam Deck OLED, daha iyi bass’lara sahip hoparlör taşıyor ve 29 gramlık bir ağırlık avantajı masaya koyuyor.
Bundan önce tam tersi bir konu gündeme gelmişti. Geçtiğimiz hafta The Verge’e bir açıklama yapan Valve tasarımcısı Lawrence Yang, şirket içindeki ekiplerin SteamOS işletim sistemine ROG Ally ve diğer taşınabilir oyun cihazları için destek eklemek adına çalışmalar yaptığını söylemişti. Bu konudaki geliştirme çalışmalarını henüz bitirmediği söylenen şirket, ileride Windows işletim sistemli Ally gibi cihazların hepsini SteamOS’a geçirebilir ve bu durum kullanıcıları çok memnun edebilir. Çünkü Steam Deck’in en çok beğenilen yanı donanımlarından çok işletim sistemi. Windows işletim sistemi taşınabilir cihazlar için özel hazırlanmış bir sürüm değil ve bu yüzden donanımlardan maksimum performansı alamıyor. Linux tabanlı SteamOS işletim sistemi ise çok daha stabil ve hepsinden önemlisi verimli çalışıyor.