Nintendo’nun en sevdiği şeylerden biri insanları “sosyalleştirmek“. Bu sebeple Super Mario Run’da da arkadaşlarınızı ekleyebiliyorsunuz. Böylelikle arkadaşlarınızın oyun içi istatistiklerini görüntüleyebiliyor ve kendi puan listenizi oluşturabiliyorsunuz. Arkadaşları Facebook ve Twitter gibi sosyal ağlardan çekebileceğiniz gibi 12 haneli Oyuncu ID‘siyle de ekleyebilirsiniz. Evet, 2016 yılında Nintendo hala 12 haneli Oyuncu ID’si kullanıyor. Çünkü neden olmasın…
Gelelim oyunun ana ekranına. Oyuna ilk girdiğinizde sizi minik bir köy karşılıyor. Burada arkadaş listenize, bildirimlere, hediyelere ve oyun modlarına ulaşabiliyorsunuz. İki tane oyun modu bulunuyor. Biri yazının başından beri anlattığımız klasik mod, diğeri ise özel Rally Ticket (Rally bileti) ile oynayabildiğiniz Rally modu. Açıkçası Rally modu oyunu çok daha eğlenceli kılıyor çünkü bu modda diğer insanlara karşı oynuyorsunuz. Belirli bir süre boyunca haritalardan birinde süre bitene kadar altın topladığınız bu modda, Toad’ların da beğenisini kazanmaya çalışıyorsunuz. En havalı hareketleri yapan yarışı kazanıyor ve köyüne yeni Toad’lar akın ediyor. Toad’lar geldikçe ve tabii siz altınlarla para kazandıkça köyünüzü geliştirebiliyor, yeni evler, çiçekler, borular ekleyebiliyorsunuz. “Special” kategorisindeki şeyler ise size günlük ödüller kazandırabiliyor ancak bunları coinlerle alamıyorsunuz. Kasabanızı geliştirmeli ve daha çok Toad yerleştirmelisiniz. Rally modunu oynadıkça köye seviye atlattığınızı da belirtelim. Rally modundaki en büyük eleştirimiz ise arkadaşlarımızla oynayamıyor oluşumuz. Rastgele beş kişi belirliyor oyun ve birini seçip oynuyorsunuz. “Beraber oynayamayacaksak neden o kadar liste oluşturduk?” diye düşünüyorsanız, yalnız değilsiniz. Arkadaşlarınıza hediye yollayamadığınızı da belirtelim. Kocaman hediye kutusu bir köşede üzgün üzgün bekliyor.
My Nintendo kısmında ise günlük görevleri görüntüleyebilirsiniz. Bu görevleri tamamladıkça altın, Rally bileti ya da altın Super Mario heykeli gibi şeyleri alabileceğiniz Mario puanları topluyorsunuz. Oyun içi henüz bilet satışı gibi bir satış söz konusu değil.
Super Mario Run başta Mario’nun alıştığımız yapısının çok dışında olsa da bir süre sonra istemsiz bir bağımlılık yaratıyor. Rally modunda daha fazla insana meydan okumaya başlıyor her bir bölümü tamamen bitirmek istiyorsunuz. Fiyatı ise mobil oyunlar için bir parça düşündürücü. Steam’de 30 TL civarına çok keyifli oyunlar olduğu gerçeğini göz önüne alınca üstelik. Ancak Super Mario Run’a bir şans verin deriz. Çünkü oyun oynadıkça açılıyor, açıldıkça da bağımlılık yapıyor. Tabii oyunun sadece iOS’te olduğunu da hatırlatalım. Ne yazık ki Android kullanıcıları için şu an bu keyifli oyunu denemek gibi bir seçenek yok. Bu arada oyunun asıl eksisini de yazının sonunda belirtelim: Super Mario Run’ı internet olmadan oynayamıyorsunuz. Yani metroda Mario keyfi pek olası görünmüyor.