Apple iPad 2
Mobil teknoloji dünyasında tablet akımını küllerinden canlandıran Apple tarafından üretilen iPad, hemen her rakibi tarafından takip ve taklit edilen bir ürün. Firmanın tasarım, donanım ve yazılım açısından geldiği en son noktayı ise iPad 2 ortaya koyuyor. Çıktığında akıllara durgunluk veren hassasiyette dokunmatik ekranı ve diğer özellikleriyle mobil teknoloji tarihine geçen iPhone sonrasında üretilen iPad, ikinci versiyonuyla karşımızda. Daha ince, aynı ekran çözünürlüğünde fakat daha güçlü. Apple iPad 2 sadece 8,8 mm kalınlığında çok başarılı bir tasarıma sahip. Tabletin önceki modele göre arka görünümü de hayli farklı. İlk bakışta dikkat çeken özelliklerden bir başkası da kamera. iPad, görüntülü görüşme, fotoğraf ve video performansı açısından da başarılı bir ürün. Cihazın ekranı kapasitif dokunmatik teknolojisiyle çalışıyor ve LED arka aydınlatmalı IPS TFT ekran sayesinde en geniş görüş açısını sunuyor. 768×1024 piksel gibi standart bir ekran çözünürlüğü sunan tablet, 9,7 inç gibi kendine has bir ekran boyutuna sahip. Cihazın üst kısmında güç düğmesi, yanda ise ekran döndürme kilidi / ses kontrol tuşları bulunuyor. Özel USB bağlantısı altta, standart 3,5 mm stereo ses çıkışı üst kısma konumlandırılmış. Ön yüzde, ekranın hemen altında bulunan ve uygulamalardan çıkmak, ana sayfaya dönmek için kullanılan ev (home) tuşu bulunuyor. iPad 2’nin dokunmatik hassasiyeti kapasitif teknolojisinin yanı sıra başarılı yazılım sayesinde mümkün oluyor.
DONANIM VE UYGULAMALAR
İlk iPad 1 GHz hızında tek çekirdekli işlemci ile çalışıyordu. Apple iPad 2 hem işlemci hem de RAM açısından çok daha güçlü. Yeni tablet 900 MHz hızında çift çekirdekli A9 işlemci ve 512 MB RAM bellek ile çalışıyor. Hareket algılayıcı ve üç açılı jiroskop sunan iPad 2, kendi pozisyonunu neredeyse kusursuz bir şekilde ölçebiliyor. İşletim sisteminin de verdiği avantajla farklı uygulamaları kullanarak cihazla çok çeşitli alanlarda işler yapabiliyor, eğlenebiliyorsunuz. Apple tarafından geliştirilen iOS işletim sistemiyle çalışan iPad 2, dünyanın en zengin uygulama dükkanına sahip. App Store olarak adlandırılan dükkan dahilinde müzikten habere, oyundan eğitime yüz binlerce başarılı uygulama oldukça makul fiyatlara sunuluyor. iPad 2, arkaplanda uygulama çalıştırabiliyor. Uygulamalar arasında geçiş, ana ekran tuşuna iki kez basarak açılan menüden gerçekleştiriliyor. Önceki modelde olduğu gibi Wi-Fi ve Wi-Fi+3G bağlantı seçenekleriyle satılan tablet 16, 32 ve 64 GB olmak üzere üç farklı hafıza ile satın alınabiliyor. Rakiplerinden farklı olarak iPad 2 ne yazık ki hafıza kartı desteğine sahip değil. Apple, görüntülü görüşmeyi kendi yöntemiyle çözmeyi tercih eden markalardan biri. FaceTime olarak adlandırılan yüksek çözünürlüklü görüntülü görüşme servisi, iPad 2’yi, iPhone 4 ve Mac’lerle bir araya getiriyor. Bu servis için iPad 2 üzerindeki ön kamera kullanılıyor. Şüphesiz görüşme sırasında arka kameraya geçmek de mümkün. Arkadaki kamera 960×720 piksel çözünürlüğünde fotoğraf çekiyor. Bu da rakiplerinin çok ama çok gerisinde. Fakat aynı kamera 720p çözünürlüğünde video kaydı yapabiliyor.
MIKNATIS
iPad 2 üzerinde bulunan birçok mıknatıs, özel olarak üretilen kapağı tek hamlede yakalamak ve doğru açıda tutmak için yerleştirilmiş. Kapağı hangi açıyla, hangi hızda yaklaştırırsanız yaklaştırın, kapak kendini hemen doğru pozisyonuna alıyor. Böylece tek hamlede rahatça kapanabiliyor. Ayrıca katlanabilir kapak stant olarak da kullanılabiliyor. iPad 2 hakkında teknik detaylardan bahsetmedik. Bağlantı konusunda tamamen sorunsuz. İşletim sisteminin yönetimi çok kolay. App Store dahilindeki yaratıcı uygulamalarla cihaza kazandıracağınız ekstra özellikler de çoğu zaman eğlenceli ve eğitici. Apple kendisi de uygulama desteği sunuyor. iPad 2 ile birlikte tanıtılan GarageBand uygulaması bunlara en başarılı örnek olarak App Store dahilindeki yerini aldı.
KRİTİK ÖZELLİKLER
• Apple iOS
• 9,7 inç multi-touch, IPS TFT
• Apple AppStore
ARTILAR
Hassas dokunmatik ekran, uygulama dükkanı
EKSİLER
Düşük fotoğraf çözünürlüğü
ÜRÜN LİSTESİ ve KARŞILAŞTIRMA
► Apple iPad 2
► Samsung Galaxy Tab 10.1v
► Motorola Xoom
► HTC Flyer
► BlackBerry PlayBook
► HP TouchPad
► Acer Iconia Tab A500
► Asus Eee Pad Transformer
► Karşılaştırma Tablosu