reklamı kapat

POPÜLER

Tamamen kablosuz yeni rakip; Samsung Galaxy Buds incelemesi

KULAK İÇİ DENEYİM

Şimdi biraz deneyimden bahsedelim. Öncelikle şunu söyleyelim, Galaxy Buds’ı hem iPhone sahipleri hem de Android sahipleri rahatlıkla kullanabiliyor. Bizim de hem Galaxy A50 hem de iPhone X ile test ettiğimiz cihazın deneyimini önce rahatlık başlığında ele alalım. Öncelikle şunu söylemek gerekiyor, Galaxy Buds, kulak içi formunda olduğu için ve elbette dış sesi de maskeleme özelliğini taşıması gerektiği için kulakta bir “tıkanma” hissi yaşatıyor. Eğer kulak içi formdaki kulaklıklara alışkın değilseniz bu hissin baskın olacağını söyleyebiliriz. Müzik dinlerken çok sıkıntı yaşamadık ancak telefonla konuşurken basınç hissi ister istemez kendini belli etti. Peki dış sesi maskelemesi nasıl? Açıkçası müzik dinlerken normal seviyede bir insan konuşmasını duymak pek mümkün olmadı. Tamamen dış sesi maskelediğini söyleyemeyiz ancak hiç fena değil bu konuda. Ortam sesini ayırt etmek için ayrıca bir ayarı bulunuyor ancak bu ayarın pek etkili olduğunu söyleyemeyeceğiz. Telefonla konuşurken de sesi temiz bir şekilde iletmeyi başaran cihazla bu açıdan da herhangi bir sorun yaşamadık.

Müzik deneyimi ise esasen bambaşka bir mesele. İlk olarak şunun farkında olmak gerek. Eğer Hi-Fi bir deneyim bekliyorsanız, aradığınız cihaz bu değil. Hatta kablosuz herhangi bir cihazın sizi tatmin etmesi de zor. Galaxy Buds’ın ses deneyimi ise kablosuz kulak içi bir kulaklık için hiç fena değil. Temiz sesler sunan cihaz baslarda da kablosuz bir kulaklık için başarılı diyebiliriz. Müzik deneyiminden keyif aldığımız Samsung Galaxy Buds ayrıca uygulaması aracılığıyla çok basit de olsa ekolayzer desteği sunuyor. Bu noktada küçük bir es vermemiz gerekiyor.

Galaxy Buds’ı iPhone X ve Samsung Galaxy A50 ile test ettiğimizden bahsetmiştik. Kulaklığın bu iki cihaz için deneyimi çok farklılaşıyor. Çünkü Samsung’daki Galaxy Wearable uygulaması ile iPhone’daki Galaxy Watch uygulaması bambaşka deneyimler sunuyor. iPhone için hala uygulamayı güncellemeyen Samsung’un Galaxy Buds’ını cihazla bağlasak da uygulama ile bağlayamadık. Galaxy A50 modelinde ise SmartThings uygulaması sayesinde kulaklığın kutusunu açar açmaz cihazla eşleştirmeyi başardık. Galaxy Wearable uygulaması bize yepyeni bir arayüz sunuyor. Burada ekolayzer düzenlemesinden bildirim ayarına kadar yapılabiliyor. Kulaklık dokunmatik sedef yüzeyi tarafından kulağınızdayken kontrol edilebiliyor. Kaybederseniz de uygulama üzerinden kulaklıkların ses çıkarmasını da sağlayabiliyorsunuz. Tabii kulaklığa gelecek olan güncellemeler de yine uygulama aracılığıyla yükleniyor. Uygulamanın ise iPhone’lar için de kesinlikle güncellenmesi gerekiyor. iPhone’da artı olarak kulaklık aracılığıyla Siri’yi kullanabildiğinizi belirtelim. Samsung da Bixby desteği sunuyor elbette.

Deneyim sırasında yaşadığımız ilginç bir nokta daha oldu. AirPods’larda kulaklıklardan tekini çıkardığınızda multimedya oynatımı duruyor ve ses alamıyordunuz. Galaxy Buds’da ise iki kulaklığı da çıkarıp kutusuna koyduğumuzda, kutuyu kapatmadan, müzik hala devam ediyordu. Hatta kutudayken kulaklığın dokunmatik yüzeyine dokunduğumuzda müzik yeniden başlamıştı. Bize göre bir eksi bu detay.

Pil konusunda başarılı bulduğumuz cihazın kılıfı aynı zamanda kablosuz şarjı da destekliyor. Gün içinde kullandığımız Samsung Galaxy Buds kullanım süresi açısından beklentilerimizi karşıladı.

Galaxy Wearable uygulaması Android cihazlarda da bulunuyor. Bu durumda iPhone sahipleri kulaklığı kullanabilse bile tüm özelliklerini değerlendiremiyor. Ancak Samsung ve diğer Android kullanıcılarının Galaxy Buds’ı özellikleriyle kullanabileceğini söyleyelim. 800 TL fiyat etiketiyle satışa sunulan Galaxy Buds, gün sonunda Android cephesi için başarılı alternatiflerden biri oluyor.

İLGİLİ HABERLER