Temel ihtiyaçlar için; Honor 8A incelemesi

27 Kasım 2019 21:30

EKRAN VE PERFORMANS

Honor 8A, 6,09 inç 720×1560 piksel bir LCD ekran üstüne kuruluyor. Bu ekran elbette bir OLED / AMOLED gibi aşırı canlı renkler ve derin siyahlar sunmuyor. Ancak bu ekran yine de telefonun konumuna göre tatminkar bir performans sunuyor. YouTube’da maksimum 720P çözünürlükte video izlettirebilen ekran, genel olarak parlaklığı ve renkleriyle pişman etmiyor. Görüş açısı da yüksek olan LCD ekran, telefonun en güçlü yanı olmasa da genel olarak beğenimizi toplamış durumda. Bu fiyat bandında çok daha kaliteli bir ekran beklemek hata olacaktır.

Daha önce de söylediğimiz gibi Google Play servislerine, uygulamalarına ve tam Play Store erişimine sahip olan telefonun genel olarak çok fazla beğenmediğimiz yanı ise performansı oluyor. Modelde kullanılan 12 nm üretim sürecinden çıkan MediaTek Helio P35 işlemci ve teste gelen versiyondaki 3 GB RAM, aşırı akıcı bir kullanım deneyimi sunamıyor. Ayarlar içerisinde dolaşırken dahi ağır hissettiren telefon, Chrome üstünde standart internet sayfalarında bile takılma yapabiliyor. Modelin oyun performansı da çok iyi değil. Popüler yapımlardan PUBG Mobile üstünde yaptığımız denemelerde oyunu en düşük ayarlarda takılmadan oynayabildik. Ancak oyunda en düşük ayarlarda bile zaman zaman ciddi anlık atlamalar oluyor ve bu da ortalama deneyimi baltalıyor. Açık şekilde sık sık oyun oynayanlara hitap etmeyen telefon, pil ömrü konusunda da maalesef çok iddialı değil.

Bünyesinde 3.020 mAh kapasitesinde bir pil yer alan Honor 8A, eski nesil 12 nm işlemcinin de etkisiyle yoğun kullanımda bir günü tamamlama konusunda sorun yaşatıyor. Bir günü ancak ortalama bir kullanımda geçirebildiğimiz telefon, kullandığı microUSB portuyla şarj hızı konusunda da çok fazla tatmin etmiyor. Modelin yüksek pil ömrüne ihtiyaç duyanların beklentisini karşılama şansı bulunmuyor.

Bu arada Honor 8A’nin arkasındaki parmak izi sensörünün çok iyi bir performans gösterdiğini açıkça belirtelim. Cihazda yüzde 100 güvenli olmayan yüz tanıma da bulunuyor ancak güvenli bir biyometrik giriş sunan parmak izi sensörünün kullanılması çok daha mantıklı görünüyor. Güvenliğe ek olarak fiziksel sensörler halen ekrana entegre sensörlerden çok ama çok daha hızlı görev yapıyor.

Parmak izi performansı yanında telefonun hoparlör sistemi de olumlu yanları arasında yer alıyor. Stereo hoparlör sistemi olmayan model, gerçekten şaşkınlık yaratacak derecede yüksek sese sahip. En yüksek seviyede dahi bozulma yapmayan alta konumlandırılmış hoparlör, kalite açısından da iyi seviyede karşımıza çıkıyor. Ses sistemiyle bağlı olarak telefonda FM radyo özelliğinin olduğunu da belirtelim. FM radyo bağlı kulaklık üstünde tatminkar bir performans sunuyor.

Sayfa: 1 2 3 4 5 6 7

Paylaş