Martin Scorsese’nin Netflix filmi The Irishman, konusu, süresi ve oyuncuları kadar kullanılan gençleştirme teknolojisiyle de çok ses getirdi. Peki bu nasıl yapıldı?
Son dönemin kesinlikle en iddialı Netflix filmlerinden olan The Irishman, bilmeyenler için izleyicilerine bir organize suç hikayesi anlatıyor. Gerçek hayattan uyarlanan film, Frank Sheeran‘ın gözünden bizi Amerika’nın en büyük kayboluş hikayesine yani Jimmy Hoffa‘ya götürüyor. Robert De Niro, Al Pacino ve Joe Pesci gibi ustaları bir araya getiren film, gerçekten inanılmaz bir gençleştirme teknolojisi kullanıyor. Filmde geniş bir zaman aralığı kullanıldığı için Robert De Niro, Al Pacino ve Joe Pesci‘nin günümüzden çok daha genç halleri karşımıza çıkıyor.
İşte bunun için yukarıdaki videoyu yayımlayan Netflix, dijital gençleştirme sürecinin nasıl yapıldığını gözler önüne seriyor. Video içerisinde sizin de görebileceğiniz üzere yapımcı firmalar, gençleştirme sürecini doğru olarak yapabilmek adına özel kamera sistemleri geliştirmek zorunda kalmış. Bu kızılötesi destekli “üç kafalı kameralar” ile dev isimleri “suratlarına işaretçiler koymadan” yani rahatsız etmeden kayıt altına alan Industrial Light & Magic şirketi, bu sayede karakterleri belirlenen zaman aralıklara uygun olarak gençleştirebilmiş.
Bunun için Robert De Niro, Al Pacino ve Joe Pesci‘den detaylı yüz / mimik taramaları alan ve ünlü isimlerin eski filmlerinden görüntüler kullanarak özel sistemler geliştiren / eğiten şirket, en ince detayına kadar detaylı modeller hazırlamış ve bunlar sayesinde zamanı geri döndürmeyi başarmış durumda. Süreçte “gerçekçi” olmak adına birden fazla yazılım kullanan Industrial Light & Magic, inanılmaz şekilde filmde görülemeyen cilt damarlarına kadar yeniden üretim gerçekleştirmiş.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Netflix filmi The Irishman çok uzun bir yapım
Bu yüzden kullanıcıların çoğu 3 saat 29 dakikalık yapımı tek oturuşta bitirmekte zorlandığını aktarmıştı. Geçtiğimiz haftalarda yayınlanan Nielsen raporu, ilk 5 gün içinde 17,1 milyon kişiye ulaşan yapımı ilk gün izleyenlerin sadece yüzde 18’inin bitirebildiğini aktarıyor. Arkasındaki emek ile büyük hayranlık uyandıran yapım, herkese hitap etmiyor ancak sinema sektörünün teknolojik açıdan geleceğine ışık tutuyor. Bu tarz gençleştirme tekniklerinin artık çok daha fazla oranda kullanılacağını düşünüyoruz.