İŞTE ARADIĞIM SANAT
Mekan çeşitliliği anlamında da The Talos Principle görevini layığı ile yerine getiriyor. Bizzat Elohim tarafından hazırlanmış olan ve farklı temalara sahip bu bölümler, tasarım olarak da son derece kaliteli birer işçiliğe sahip. Hatta bazı yerlerde Serious Sam serisinden esintiler hissetmeniz bile olası. Ancak yapımın asıl vurucu yeri kuşkusuz seslendirme ve müzikal altyapısı. Alışılmışın dışında bir hikaye aktarıcısı konumunda yer alan Elohim’in seslendirmesi gerçekten inanılmaz olmuş. Hatırlarsanız benzer bir etkiyi yakın geçmişte The Stanley Parable oyununda da görmüştük.
Aynı şekilde Serious Sam serisi için hazırladığı etkileyici müziklerle gönüllere taht kurmuş olan Damjan Mravunac, kendi çıtasını daha dayukarılara taşıyarak benzersiz bir iş çıkarmış. Oyunun soundtrack albümünü tekrar tekrar dinlemek isteyeceğinizden kuşkunuz olmasın. Bu noktada The Talos Principle’ı her yönüyle bir sanat eseri olarak ele almak hiç de yanlış olmayacaktır. Oyunların bir sanat kolu olup olmadığına dair bir tartışmaya girmek zorunda kalırsanız eğer, gönül rahatlığı ile bu oyunu örnek göstererek hükmen galibiyetin tadını çıkarabilirsiniz.
ALIRKEN SORGULAMAYIN
2014 yılı bazı hayal kırıklıklarına rağmen pek çok güzel yapımla geride kaldı. The Talos Principle, bu güzel yapımlardan bir tanesi. Hatta başımıza bir iş gelmeyecekse en iyisi bile diyebiliriz. İsmi daha büyük oyunlar sebebiyle incelemesi bu aya kalan yapımı eğer sizler de bizim gibi ertelemek durumunda kaldıysanız çok geç olmadan bu yolculuğa çıkın deriz. “Bir oyun oynadım ve hayatım değişti” dedirtebilecek çok fazla oyunla karşılaşmıyoruz ne de olsa…
The Talos Principle
► GİRİŞ
► AKLIMDA DELİ SORULAR
► GERÇEKTEN ZORLAYAN BULMACALAR
► İŞTE ARADIĞIM SANAT
► DETAYLAR
► PUANLAMA