reklamı kapat

POPÜLER

ikinci el otomobil Ticaret Bakanlığı 6 ay ve 6 bin kilometre MTV

Ticaret Bakanlığı gümrük muhafaza ekipleri kaçak araç operasyonları gerçekleştirdi

 - Güncelleme: 17 Temmuz 2024 09:31

Bugün resmi olarak yapılan açıklamaya göre Ticaret Bakanlığı gümrük muhafaza ekipleri kaçak araç operasyonları gerçekleştirdi.

Bu dikkat çeken konuda Ticaret Bakanlığı tarafından resmi olarak yapılan paylaşımda şunlar aktardıMersin Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Birimlerinin kaçakçılıkla mücadele kapsamında yürüttüğü risk analizi ve hedefleme çalışmalar neticesinde, farklı eşya olarak beyan edilen 72 adet elektrikli araç yapılan operasyon ile yakalandı. Edirne İli Hamzabeyli Gümrük Kapısı’nda gerçekleştirilen operasyonda ise, Hamzabeyli Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Birimlerince yine kaçakçılıkla mücadele kapsamında yürütülen çalışmalar sonucunda, turistik kolaylıklardan faydalanılarak Türkiye’ye getirilen ve akabinde yurt içinde parçalanarak, şase ve plakası değiştirilip kullanıma sokulmak istenilen 15 adet araç tespit edildi. Ticaret Bakanlığı Gümrük Muhafaza ekipleri tarafından yapılan tespitler ışığında, usulsüz işlemlerle yurt içinde kullanılmak istenilen piyasa değeri yaklaşık 72 milyon 425 bin Türk Lirası olan 87 adet araç ele geçirilmiş oldu. Olayla ilgili soruşturmalar Edirne ve Mersin Cumhuriyet Başsavcılıkları nezdinde devam ediyor.”

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Bundan önce Ticaret Bakanlığı tarafından 2024 yılının ilk yarısında gerçekleştirilen piyasa gözetimi ve denetimi faaliyetleri hakkında şu bilgiler paylaşılmıştı: “Ticaret Bakanlığı tarafından riskli ürünlerin tespit edilerek, tüketicilerimizin sağlık ve güvenliğinin korunması amacıyla; tekstil, ayakkabı, mobilya, kırtasiye, çocuk bakım ürünleri, oyuncak ve deterjan gibi tüketici ürünlerine yönelik piyasa gözetimi ve denetimi faaliyetleri gerçekleştirilmektedir.

Denetimlerde özellikle hassas tüketiciler olarak değerlendirilen bebek ve çocuklara yönelik ürünlere odaklanılmakta; analizler doğrultusunda denetim planları hazırlanarak risk ihtimali yüksek olan ürünler denetimlere tabi tutulmaktadır. Ürünler; kimyasal, fiziksel ve mekanik risklerin yanı sıra tüketicilerin bilgilendirilmesi amacıyla etiketlerde yer alması gereken zorunlu bilgiler açısından da denetlenmektedir.

Bu kapsamda 2024 yılının ilk altı ayında 1.912 firmada, 3.370 parti ürün denetlenmiştir. Mevzuata uygun olmadığı tespit edilen ürünlerin piyasaya arzının yasaklanması, piyasadan toplatılması, risk hakkında duyuru yapılması gibi tedbirlere ek olarak bu ürünleri piyasaya arz edenlere 12.695.594 TL idari para cezası uygulanmıştır.

Ayrıca, ülke genelinde rehberlik faaliyetleri kapsamında 2.438 firmada mevzuata uyum konusunda bilgilendirme faaliyeti gerçekleştirilmiştir.

Kaçak araç operasyonları yanında bu da ilginizi çekebilir: Hyundai’den otomatik çalışan şarj robotu

İLGİLİ HABERLER