TikTok merkezli sohbet botu “Tako” ortaya çıktı. Son dönemde yasaklar ile ses getiren firma, geliştirme çalışmalarına ara vermiyor.
TikTok merkezli sohbet botu “Tako” resmi olarak duyuruldu. Direkt olarak TikTokComms’tan gelen bu duyuru, aslında genel olarak büyük bir sürpriz olmadı. Çünkü şu an yapay zekâ temelli sohbet botu tarafına ilgi göstermeyen neredeyse hiçbir firma kalmadı. Henüz erken aşamada yer alan Tako hakkında şirketten gelen ilk açıklama ise şöyle oldu: “Filipinler merkezli belirli bir kitle üzerinde test edilmeye başlanan Tako, TikTok’ta arama ve keşif konusunda kişilere yardımcı olacak yapay zekâ destekli bir araç. Tako, üçüncü parti bir sohbet asistanı tarafından destekleniyor ve TikTok’taki eğlenceli / ilham verici içeriklerin keşfedilmesini kolaylaştırmak için tasarlanıyor.” Şu an için genel kullanıma ne zaman gireceği bilinmeyen Tako, ana video ekranlarına bir simge olarak dahil edilecek ve üzerine basıldığı zaman özel bir sohbet penceresi açılacak. İçerik tavsiyesi yanında farklı konularda da bilgi verebilecek sistem, genel kullanıma girdiği zaman kullanıcıların oldukça hoşuna gidebilir ya da hiç kullanılmadan atıl durumda kalabilir.
∗Tako’nun arayüz tasarımı şu an bu şekilde. /The Verge
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Bundan önce bir sohbet botu kullanıma sunan servis Snapchat olmuştu. Snap CEO’su Evan Spiegel tarafından duyurulan Snapchat Plus abonelerine özel sohbet botu, platformun kullanımını artırma amacı taşıyor. Bu bot ile kullanıcıların uygulamaya daha sık geri dönmesini hedefleyen firma, ChatGPT temelli kendi sohbet botuna “My AI” adını veriyor. Her gün aile ve arkadaşlar yanında yapay zekâ sistemleriyle de konuşmaya başlayacağımızı belirten firma, ChatGPT’nin temelini kendi kuralları kapsamında özelleştirdiklerini belirtiyor. Yapılan açıklamaya göre “My AI” kullanıcılara küfür, şiddet, müstehcen içerik veya siyaset gibi riskli konular hakkında görüş içeren yanıtlar vermiyor. Akademik bazı konularda da cevap vermekten kaçınacağı belirtilen sistem, elbette ChatGPT’nin arkasındaki OpenAI ortaklığı ile mümkün oluyor. OpenAI şu an Microsoft başta olmak üzere birçok firma ile çalışıyor, yapay zekâ sistemini ciddi şekilde ticari hale getiriyor.