Toyoda Gosei adındaki Toyota alt şirketi, bugün öğrendiğimiz kadarıyla telefonlar için “gerçek kablosuz şarj” teknolojisi geliştirdi.
Kablosuz şarj teknolojisi uzun zamandır hayatımızda. Ancak bu teknoloji herkesin bildiği üzere hayal edilen gerçek kablosuz şarjı henüz sunamıyor, çünkü telefonların mutlaka bir yüzeye konulması gerekiyor. İşte bu durum ilerleyen dönemde hayatımızdan çıkacak, bu alanda Toyoda Gosei adındaki alt şirketi ile dev otomobil üreticisi Toyota da ses getirecek. Bugün yapılan duyuruya göre bu alt şirket telefonları 10 metreye kadar uzaktan dahi şarj edebilme yeteneğine sahip bir gerçek kablosuz şarj teknolojisi geliştirdi. Sadece telefonlar ile sınırlı kalmayacağı yani tablet, bilgisayar ve akıllı ev ürünleri gibi diğer cihazları da kapsayacağı aktarılan teknoloji, şu an için 2025 yılından sonra ticari hale getirilmek isteniyor. Bunun için ABD merkezli Ossia ile ortak çalışmalar yaptığı aktarılan Toyoda Gosei, yüksek ihtimalle bu dikkat çeken teknoloji hakkında daha fazla bilgiyi yakın zaman içerisinde paylaşacaktır. Şu an altyapıda sunulacak maksimum şarj gücü ve cihaz entegrasyonu konusunda birçok soru işareti bulunuyor.
Gerçek kablosuz şarj konusunda çalışan başka firmalar da bulunuyor. Bu konuda geçtiğimiz dönemde ilk adımı Xiaomi tarafı atmıştı. Aynı zamanda alanda Motorola da aktif olarak yer aldığını gözler önüne sermişti. Xiaomi’nin hemen ardından “One Hyper” isimli bir şarj istasyonu tanıtan Motorola, burada karşısına konulan telefonları 100 cm uzağa kadar gerçekten kablosuz şarj edebilen bir sistem göstermişti. Firma aynı zamanda bu konuda ABD merkezli GuRu Wireless şirketiyle de bir ortaklık kurmuştu. Bu ortaklığın arkasında tamamen bağımsız bir gerçek kablosuz şarj sistemi yer alıyordu. Firma burada cihazları odanın her yerinde, konumdan bağımsız şarj edecek bir altyapı planlıyor. Bu konuda GuRu Wireless’ın geliştirdiği önemli teknolojileri bulunuyor. Motorola ise gelecek telefonlarına bu teknolojileri entegre edecek gibi görünüyor. Bu ortaklık şimdilik iki taraf için de mantıklı görünüyor.
Not: Ana görsel temsilidir.