Toyota, elektrikte gelecek hedefini koydu: “1.000 km”

13 Haziran 2023 16:08

Dünyanın en büyük otomobil üreticilerinden olan Toyota, yapılan güncel açıklamalar üzerinden elektrikte gelecek hedefini açıkladı.

Toyota, bugün yaptığı gelecek duyuruları kapsamında tek şarjla tam 1.000 km menzile ve ötesine ulaşacak elektrikli otomobiller pazara sunmak istediğini açıkladı. Dev üretici bu hedefe “otomobillerin geleceğini değiştirecek” dediği “yeni nesil bataryalar ve sonik teknolojinin entegrasyonu” yoluyla ulaşmayı hedeflediğini aktarıyor, aynı zamanda 2026 yılına kadar birden fazla tamamen elektrikli araca ev sahipliği yapacak bir seriyi piyasaya sürmeyi de planlıyor. Tamamen elektrikli aracı bZ4X ile şu an kişilere 430 km kadar menzil sunan şirket, genelde 560 km seviyesinde kalan elektrikli otomobil menzillerini yukarıya çıkarma konusunda iddialı görünüyor. Elektrikli otomobiller konusunda uzun yıllardır çalışmalar yapan Toyota bundan önce Çin odaklı bir açıklama ile gündemimize gelmişti. Kaçıranlar yeni Toyota CEO’su şirketin odağını gerçek anlamda elektriğe döndürmek istiyor. Artık bunun için “doğru zaman” olduğunu belirten CEO, geçtiğimiz haftalarda yeni bir yaklaşımla tamamen elektrikli araç gelişimini hızlandıracaklarını aktarmıştı.

Kısa süre önce bir açıklama daha yapan Koji Sato, Çin pazarındaki firmaların geldikleri seviye karşısında acil adımlar atmaları gerektiğini belirtti. Şimdilik sadece Çin pazarı için konuşan ancak Çinlilerin elektrikli otomobil pazarındaki küresel yükselişini da göz ardı etmeyen Sato, “Çin pazarındaki müşteri beklentilerini iyi bir şekilde karşılamak için çabalarımızı arttırmamız gerekiyor. Çin, elektrikli araçlar için gelişmiş bir pazar haline geldi” dedi. Toyota, aktarıldığı kadarıyla en hızlı büyüyen elektrikli araç pazarı olan Çin’de ocak ayında sadece 3.844 adet araç sattı. Bu elbette Toyota gibi bir dev üretici ve Çin gibi devasa bir ülke için çok komik kalıyor. Elinde şu an Çinli rakiplerinin önüne geçecek modeller olmayan firma, bunu önümüzdeki dönemde değiştirmek istiyor ve şimdilik yapılan açıklamalar gelecek için umut verici görünüyor.

Toyota elektrikli gelecek planları yanında bu da ilginizi çekebilir: Sony’den yeni PS5 oyun kumandası

Paylaş