Japon otomobil devinin yaşayan efsanesi olan Toyota Supra, otomobil severleri sevindirecek bir haber ile karşımıza çıkıyor.
BMW iş birliğiyle geliştirilen model, özellikle spor otomobillere düşkün kullanıcıları hedef alıyor. Gerek tasarımı gerekse performansıyla tüm dikkati üstüne çeken 2020 model Toyota Supra, agresif bir görünüme sahip. Ancak Supra hakkında sahip olduğumuz her şey o kadar da güzel değil. Geçmişten bugüne üretilen spor otomobillerde aranan ortak özelliklerden biri olan manuel şanzıman, Supra’da opsiyon olarak bile sunulmuyor. Sahip olduğu 8-ileri ZF şanzıman, manuel bir vitesin hızından çok daha iyi olsa da sürüş zevki olarak çoğu kişi manuel bir vites hayali kuruyordu. Bu hayali European Auto Group adlı bir firma da kurmuş olacak ki ZF’li Toyota Supra’yı manuele çevirmek gibi çılgın bir hizmet sunmaya hazırlanıyor. Çalışmalarına devam eden firma, hazır olduğuna ortalam 12.000 dolar gibi bir fiyat karşılığı aracınızı manuele çevirebilecek.
2 kişilik oturma kapasitesine sahip olan Toyota Supra’nın ön kısmının uzun bir tasarım çizgisi sunduğunu söyleyelim. Toyota Supra, değişken bir giriş valfi kaldırma sistemine sahip BMW kaynaklı 3.0 litrelik turboşarjlı altı sıralı motorla geliyor. 335 beygirlik yeni Supra saatte 100 kilometre hıza 4,1 saniyede ulaşabiliyor. Sekiz vitesli otomatik şanzımanla bu süreye ulaşan otomobilde adaptif değişken bir süspansiyon sistemi kullanılıyor. Michelin imzalı Pilot Super Sports lastiklerin yer aldığı otomobilde seçilebilir sürüş modları bulunuyor. Spor modu çekiş ve denge kontrolünü geri çeviriyor, gaz tepkisini artırıyor, kaymayı keskinleştiriyor, direksiyona daha fazla ağırlık veriyor, süspansiyonu ayarlıyor ve egzoz sesini artırıyor. Supra iki sınıfta sunuluyor: 3.0 ve 3.0 Premium. Standart Supra, döner bir düğme ile kontrol edilen 6.5 inçlik bir ekrana sahip. Premium model navigasyon, Apple CarPlay, kablosuz telefon şarjı ve JBL’den 12 hoparlörlü ses sistemi ile 8,8 inç dokunmatik ekrana sahip.
2020 Corvette Stingray ve bir spor otomobilde kullanılmış en üst seviye ses sistemi