Gelelim cihazın en çok merak edilen özelliklerinden birine: Kamera. Arayüzü ve sunduğu geniş çekim özellikleriyle LG marka cihazlar kameralarıyla her zaman kullanmaktan büyük keyif aldığımız modeller arasında. Ancak segmenti gereği Stylus 3’te LG’nin amiral gemisi cihazlarındaki zengin çekim modlarını görmek pek mümkün olmadı. İlk etapta oldukça tanıdık olan sade arayüz, hemen her şeyi elinizin altında tutarak kullanımı kolaylaştırıyor. İki farklı çekim modu sunan Stylus 3’te bir otomatik mod bir de panorama yer alıyor. Beraberinde getirdiği 9 farklı efekt ise çekim sırasında farklı kareler yakalamayı mümkün kılıyor. Çekim sırasında sunulan filtreleri beğenmezseniz Galeri’de fotoğrafı düzenlerken farklı filtre seçeneklerini de uygulayabilirsiniz. Arka kamera 13 megapiksel çözünürlük sunuyor. HDR özelliği de bulunan kamera harikalar yaratmıyor ancak pek çok kullanıcı için yeterli seviyede olduğunu söyleyebiliriz.
Kamera arayüzünde altta konumlanmış gizlenip açılabilen uygulama kısayolları ise fotoğraf paylaşımını çok daha pratik hale getiriyor diyebiliriz.
Cihazın ön kamerası ise kullanıcılara 8 megapiksel çözünürlük sunuyor. Arka kamerayla benzer bir performans elde edebileceğiniz ön kamerada selfie çekerken telefonun arkasında yer alan açma kapama tuşuna dokunmanız yeterli. Böylelikle selfie çekmek de daha kolay oluyor. Ön kamerada aynı zamanda ekran flaşı yer alıyor. Bu sadece düşük ışık koşullarında selfie çekerken de daha aydınlık kareler elde edilebiliyor. Kamerada manuel çekim modunun yer almaması ise üzücü. Telefonun Full HD videolar çektiğini ekleyelim.
Akıllı telefona geçmek isteyen kullanıcılar için öne çıkan Türk Telekon Stylus 3, bütçe dostu alternatif arayanlar için bir alternatif olabilir.