Elon Musk, Twitter platformunun karakter limitini artıyor. Burada tam 4.000’e çıkılıyor ve bu şimdilik çok beğenilmiyor.
Elon Musk, geçtiğimiz yılın sonunda Twitter’dan gelen bir soruya verdiği “evet” cevabı ile platformdaki karakter limitinin 280’den 4.000’e çıkacağını duyurmuştu. Şirket CEO’su bu uzun zamandır istediği yeni altyapı sayesinde uzun açıklamalar için telefonlardaki notlar uygulamasından alınan ekran görüntülerinin kullanılmasını istemiyor. Musk bu konuda yaptığı açıklamada uzun Tweet’lerin şubat ayının başında kullanıma sunulacağını açıklamıştı. Yapılan resmî açıklama ile öğrendiğimiz kadarıyla süreç bugün ABD merkezli olarak başladı. Peki 4.000 karakterli Tweet’ler nasıl görünüyor? Direkt olarak burada, burada ve burada yer alan üç farklı örnek yeni altyapıyı net olarak gözler önüne seriyor. Kullanıcılar şimdilik bu kullanıma aşırı sıcak bakmıyor. Çünkü kişiler bu yapıda tek bakışta her yazılanı göremeyecek ve detay için ekstra bir işlem yapmak zorunda kalacak. Elbette çok basit bir dokunma ile detay görülebilecek ancak çoğu kullanıcı bir süre sonra bununla uğraşmak istemeyecek. 4.000 karakter uzunluğundaki Tweet’leri sadece ücretli Blue aboneleri atabilecek ancak yazılanları herkes okuyabilecek. Blue artık Brezilya, Hindistan ve Endonezya merkezli olarak da açık ancak henüz Türkiye’ye gelmiş değil.
Twitter bugün Elon Musk’ın bir başka açıklamasıyla da gündeme gelmişti. Resmi hesabından bir açıklama yapan Musk, platformun başına geçtikten sonraki dönemin çok zorlu olduğunu belirtti. Musk, 44 milyar dolar ödediği platformu kurtarma konusunda tam olarak şunları söyledi: “Bir yandan Twitter’ı iflastan kurtarmak, diğer yandan da Tesla ve SpaceX’teki görevlerimi yerine getirmek zorunda kaldığım için son 3 ay son derece zor geçti. Bu acıyı kimsenin yaşamasını istemezdim. Twitter’ın hala zorlukları var ancak devam edersek başa baş noktasına gelmeye doğru ilerliyoruz. Kullanıcıların desteği takdire şayan! Twitter’ı desteklediğiniz için çok teşekkür ederiz” Twitter, Elon Musk alınmadan önce kârlı bir platform değildi, sadece kendi kendine idare edebiliyordu. Musk ise bunu değiştirmek istiyor, Twitter’ı kârlı hale getirilerek platformun ciddi oranlarda para kazanmasını hedefliyor.