Sosyal medyanın karakter limitli platformu Twitter, çok garip bir durumla gündeme geldi. Twitter’da atılan ilk tweet milyon dolara satılıyor.
Twitter’da mevcut CEO Jack Dorsey tarafından 2006 yılında atılan ilk tweet, Cryptoland’in ve Bridge Oracle’ın CEO’su Türk asıllı Sina Estavi tarafından tam 2.5 milyon dolara satın alınıyor. Burada alınıyor diyoruz çünkü Valuables platformu üzerinde direkt olarak Jack Dorsey tarafından başlatılan açık artırma devam ediyor. Ancak kimsenin ilk tweet için 2.5 milyon dolardan fazla vermesi beklenmiyor. Jack Dorsey tarafından atılan tweet “NFT” temelinde satışta. NFT ya da açılımıyla “non-fungible tokens / eşsiz token”, Binance Academy tarafından şu şekilde tanımlanıyor: “Eşsiz token (NFT) blockchain üzerinde benzersiz bir varlığı temsil eden kriptografik bir token türüdür. NFT’ler dijital varlıklar ya da gerçek dünya varlıklarının tokenlaştırılmış versiyonları olabilir. NFT’ler birbirlerinin yerine geçemediği için dijital dünya dahilinde orijinallik ve mülkiyet ispatı olarak kullanılabilir.” Söylendiği kadarıyla NFT ile kişililer şarkıların, hatta GIF gibi animasyonların dahi dijital sahipliğini alabiliyor ya da satabiliyor. İşte bu sayede Twitter içerisinde atılan ilk tweet’in sahibi olacak Sina Estavi, bir anda herkesi gündeme gelerek ses getirmeyi başarmış gibi görünüyor.
Twitter, yıllardır çok ama çok talep edilmesine rağmen atılmış bir tweet üzerinde değişiklik yapılmasına izin vermiyor. Kişiler en ufak hataları için bile tweet’i silip yeniden atmak zorunda kalıyor. Burada kişiler en azından yeni atılan tweet’lere 10 ya da 20 saniyelik bir düzeltme imkanı verilmesini istiyor. Ancak firma çok garip şekilde inatla bunu getirmiyor.
Kısa süre önce ise Twitter’ın test ettiği bununla bir bakıma bağlantılı bir özellik ortaya çıktı. Twitter’ın aktif olarak denediği özellik, kişilerin attıkları bir tweet’i paylaştıktan hemen sonra geriye almasına imkan tanıyor. Bu “göndermeyi geri al” özelliği sayesinde yazılan içerik kaybolmuyor, üzerindeki son dakika değişiklikler yapılarak yeniden paylaşılabiliyor. Ancak kişiler gerçekten bunu istemiyor. Herkes tam değişiklik istiyor fakat o da yakında gelecekmiş gibi durmuyor.