Twitter, NFT furyasından geride kalmıyor ve süreçte önemli çalışmalar yapıyor. Bu konuda bugün profil fotoğrafı odaklı bir adım atıldı.
Deneysel Blue Labs özellikleri özelinde Blue abonelerine özel olarak başlayan yeni dönem hakkında bir açıklama yapan Twitter, profilinizi özelleştirmek için kullanabileceğiniz çeşitli yöntemler arasına NFT’leri de ekliyoruz dedi ve ekledi: “Böylece sahip olduğunuz NFT’leri Twitter hesabınızda altıgen bir profil resmi olarak gösterebilirsiniz.” Firma bu dikkat çeken adım hakkında şunları da aktarıyor: “NFT profil resmi ayarlamak, insanların Twitter hesabınızı bağlı cüzdanınızın genel kripto cüzdanı adresiyle ilişkilendirebileceği anlamına gelir.
Bu, Twitter hesabınızın bu cüzdandaki diğer tüm NFT’ler dâhil olmak üzere mevcut ve geçmiş kripto cüzdanı işlemleriniz ve varlıklarınızla ilişkilendirileceği anlamına gelir çünkü bu bilgilerin tümü genel blok zincirinde mevcuttur. Twitter hesabınıza kripto cüzdanı bağlarken dikkat etmeniz gereken birkaç nokta vardır:
Resmi destek sayfasında göre şu anda aboneler, bir NFT’yi profil resmi olarak yalnızca iOS için Twitter uygulamasından ayarlayabiliyor. Ancak altıgen şeklindeki profil resmi tüm platformlarda görünür. Yakında desteğin tüm platformlar için gelmesi bekleniyor.
Peki hangi kripto cüzdanları, NFT profil resimlerini destekliyor? Bu konuda verilen destek tam listesi şöyle: “Argent, Coinbase Wallet, Ledger Live, MetaMask, Rainbow ve Trust Wallet”
Twitter’ın açıklamasına göre profil resminizdeki NFT’yi satarsanız veya aktarırsanız, profil resminin altıgen şekli daireye dönüşüyor. Şirket bu konuda şunu aktarıyor: “Görüntü, daha önce sahip olduğunuz NFT ile aynı kalır ancak sahiplik belirtmek için herhangi bir NFT ayrıntısı görüntülenmez.”
Şu anda yalnızca ethereum blok zincirinde basılmış statik görüntü NFT’lerini (JPEG, PNG) destekliyoruz diyen (örneğin, ERC-721 ve ERC-1155 jetonları) Twitter, NFT’yi bilmeyenler için kısaca şöyle açıklıyor:
“NFT’ler (Non-Fungible Tokens’ın kısaltması) bir blok zincirinde (herkesin erişebildiği bir dijital veritabanı) depolanan ve sahiplik kanıtı bulunan, sanat eseri gibi, benzersiz dijital öğelerdir.”