Elon Musk, satın aldığı Twitter platformu özelinde işten çıkarmalara devam ediyor. Platform ufalmaya devam ediyor.
Geçtiğimiz günlerde Elon Musk, tam 44 milyar dolara satın aldığı Twitter platformunda yeni bir işten çıkarma gerçekleştirmişti. Musk gelmeden önce Twitter’ın 7.500 kadar çalışanı bulunuyordu. Son işten çıkarma sonrasında ise toplam Twitter çalışan sayısının 2 binin altına düştüğü aktarılmıştı. Çıkarılacak kişilere cumartesi günü e-posta yoluyla bildirimler gönderen firma, bu sefer özellikle reklam ve yazılım mimarisi de dahil olmak üzere bir dizi departmanda ufalmaya gitmişti. Bugün ise Musk sonrasında Twitter’ın en önemli isimlerden birisi haline gelen, Twitter Blue paketinin arkasında yer alan Esther Crawford şirketten ayrıldı. Elon Musk sonrasında işleri yoluna koymak adına genel merkezde uzun süre kalmak zorunda kalan Crawford ile beraber 50’den fazla kişinin şirketten ayrıldığı aktarılıyor. Bu kişiler arasında Twitter’ın 2021 yılında satın aldığı şu an kapalı olan Revue haber bülteni platformunun kurucusu Martijn de Kuijper de yer alıyor. Son dönemde sık sık problemler görülen platform, kârlılık için sürekli olarak ufaltılıyor ancak bunun ileride çok büyük olumsuzluklar yaratabileceği düşünülüyor. Aslında Twitter ve Musk da bunun farkında ve bazı daha önce işten çıkarılan kişiler son dönemde geriye çağırılıyor.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Geçtiğimiz hafta da Twitter çalışanları tarafından şirket içi iletişim için kullanılan Slack kanalı kapatılmıştı. Kanalın başta “rutin bir bakım” nedeniyle kapatıldığı belirtildi ancak böyle bir şeyin kesinlikle olmadığı aktarılıyor. Ortaya atılan iddialara göre Twitter, Slack borcunu ödemedi. Ancak Slack kanalının kapatılmasının nedeni bu değil çünkü sağlam kanıtlara göre Twitter’dan birisi erişimi manuel olarak kapatmış durumda. Kapatma kararı gizli olarak açıklamada bulunan kişilere göre çalışanları oldukça olumsuz etkiliyor. Bu durum hakkında bir çalışan, “Slack faturamızı ödemedik” ve “Şimdi herkes zar zor çalışıyor.” dedi.
Son durum çalışanları olumsuz etkiliyor çünkü artık istedikleri herkesle rahat şekilde iletişim kuramıyorlar. Ayrıca Slack bir “arşiv” görevi de görüyor. Slack kapatıldığı zaman servisteki eski görüşmelere ve paylaşımlara erişim sağlanamıyor. Twitter’da ciddi bir maddi tasarrufa giden Elon Musk, Slack’in yerine başka bir servise geçebilir. Söylendiği kadarıyla Musk’ın başında olduğu Tesla, şirket içi görüşmeler için Mattermost adlı bir Slack rakibi, e-posta ve toplantılar içinse Microsoft Outlook ve Teams kullanıyor. Twitter’da da bunlara geçilmesi olası ancak onların da geniş çaplı kullanımda ücretsiz olmadığını belirtmek gerekiyor.